Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El salouenc federat infantil Aitor San Pedro García, del Club Natació Salou, aconsegueix incorporar-se al Treball d’Alt Rendiment, al Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre - Amposta

dimarts 27 abril 2021

El jove, de 15 anys, va començar la seva trajectòria esportiva la temporada de setembre 2014, i, actualment, forma part de la Federació Catalana de Natació (FCN) i de la Real Federación Española de Natación (RFEN)

 

El salouenc Aitor San Pedro García, nedador federat infantil del Club Natació Salou (CNS), ha aconseguit incorporar-se al Treball d’Alt Rendiment, al Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre – Amposta, on realitzarà un treball conjunt amb l’equip del centre i l’equip del CNS.

L’Aitor San Pedro ha rebut una beca per continuar els seus estudis de tercer de la ESO i el seu camí esportiu en la natació, i, des del passat 7 d’abril, es troba, de dilluns a divendres, en dit Centre de Tecnificació. Els divendres entrena a Salou, així com també manté la seva fitxa federativa amb el Club Natació Salou, de la mateixa manera que les competicions de lliga corresponents a la temporada 2020-2021.

Actualment, forma part de la Federació Catalana de Natació (FCN) i de la Real Federación Española de Natación (RFEN), i competeix en la categoria Infantil 2006, per aquesta temporada 2020-2021.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, encoratja el jove salouenc "a continuar amb el seu gran esforç i treball, que ha dut a terme des de la infància, per tal d’aconseguir arribar a on és ara”. “L’Aitor és un gran exemple de constància i que ens fa sentir-nos orgullosos del fet que ens pugui representar com a municipi, arreu de tot l’Estat”, manifesta.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha assenyalat que “el jove compta amb una trajectòria esportiva impecable i de gran importància, tot i tenir només 15 anys”. El regidor l’ha volgut felicitar per aquest nou èxit, i, també, “al Club Natació Salou i als seus tècnics, que desenvolupen un treball extraordinari”. “Desitjo que aquesta nova experiència l'ajudi a créixer com a esportista i com a persona”, ha manifestat López.

San Pedro va iniciar la seva trajectòria la temporada de setembre 2014, amb només 8 anys, competint en esport base no federat, demostrant les seves bones condicions esportives. L’any 2015-2016 va començar la seva primera temporada federativa, classificant-se per a tots els Campionats de Catalunya.

Dos anys seguits, el 2016 i el 2017, va arribar a la Final Territorial Benjamina, disputades a Manresa i Sant Andreu, respectivament. Al juliol de 2018, va quedar en tercera posició al Campionat de Catalunya Aleví d’estiu, a Reus. I, al 2019, va quedar entre els 15 millors al Campionat de Catalunya Aleví d’hivern; en primer i segon lloc, al Campionat de Catalunya Aleví d’estiu; i entre els 12 millors, al Campeonato de España, any que també va començar el seguiment de la Federació Catalana, amb entrenaments al CAR de Sant Cugat. 

L’any 2020, va quedar en quarta posició al Campionat de Catalunya Aleví d’hivern; i va ser convocat per formar part de la Selecció Catalana Alevina de Natació, la qual va obtenir el primer lloc al Campeonato por Comunidades Autonómicas. Finalment, el passat 3 de gener de 2021, el salouenc va quedar entre els 10 primers al Trofeu Reis, a Barcelona; i al març, va competir al Campeonato de España Infantil, a Màlaga.

Cal destacar, també, que, durant aquests anys, l’Aitor San Pedro ha obtingut pòdiums en diferents Travessies d'Aigües Obertes d'estiu, del circuit federatiu; ha estat integrant de la Selecció Provincial de Tarragona; i ha competit, cada temporada, amb seleccions d'altres províncies catalanes.

Document Actions