Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, posa en valor el lideratge i la transformació de Salou com a municipi turístic, per adaptar-se als canvis mediambientals, de sostenibilitat i de digitalització

dimecres 06 abril 2022

Ha visitat Salou aquest matí, on s’ha reunit amb l’alcalde i representants de sectors empresarials i turístics de Salou, la Costa Daurada i la província de Tarragona

Durant l'acte, l'alcalde Granados ha exposat als assistents els projectes salouencs presentats a la convocatòria dels plans de sostenibilitat turística i que han estat mereixedors de fons europeus

També ha presentat els diversos projectes transformadors en l'àmbit de la renovació urbana i la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat turística

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha visitat aques matí Salou, amb motiu d’una important reunió amb l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, i representants de sectors turístics i empresarials de la província, per tal de tractar sobre el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí.

En una atenció als mitjans de comunicació, prèvia a la reunió, Valdés ha afirmat que “parlar de turisme a Espanya és parlar de Salou”, una destinació que, segons ha dit, s’ha convertit en un referent a mesura que els anys han anat avançant, així com ho ha fet, també, la innovació en l’oferta turística.

Valdés ha valorat el lideratge de Salou i ha remarcat el fet de continuar apostant per l’excel·lència en el turisme. Pel que fa als Fons Next Generation que ha percebut Salou en haver-se presentat amb projectes en la primera convocatòria, el secretari ha posat en valor l’adaptació de l’oferta turística, des del punt de vista de la sostenibilitat, i també que el turisme es converteixi en una activitat que es pugui desenvolupar en harmonia entre el resident i el visitant.

Cal dir que algunes de les accions que es podran assolir gràcies als fons europeus passen per la transformació de la destinació, quant a infraestructures públiques, per adaptar-les als contextos per a una mobilitat sostenible i intel·ligent; una vianalització de Salou; una millora de l’oferta des del punt de vista de la qualitat; i també s’incorporaran elements de digitalització per fer que la destinació sigui cada cop més eficient, quant a la participació dels mercats internacionals.

D’altra banda, el secretari ha enviat un missatge optimista pel que fa a la recuperació del turisme i ha indicat que les xifres relatives a les capacitats aèries de l’aeroport de Reus, en les setmanes del 4 al 24 d’abril, ja són un 15% per damunt de les dades prepandèmiques.

Respecte al fet de viatjar ha dit que “la gent vol començar a fer-ho, un cop superada la pandèmia, recuperant les destinacions tradicionals; i Salou és una destinació especialment important pel turista internacional”.

Finalment, el secretari d’Estat de Turisme ha posat en valor el treball conjunt amb la Generalitat de Catalunya per promoure Salou, com a destinació, i la Costa Daurada, en mercats europeus que ja s’estan activant.

L’alcalde de Salou que ha agraït la visita del secretari d’Estat de Turisme i de la directora general de Turisme, ha recordat que Salou és el municipi de Catalunya que més recursos ha obtingut dels Fons Next Generation, 6 MEUR, en la primera convocatòria. Ja fa anys que la capital del turisme de la Costa Daurada va començar el seu caminar per convertir-se en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat. Segons ha manifestat, “la pandèmia va avalar aquest camí que vam iniciar, de manera que Salou està ben preparat per la seva transformació en haver estat treballant, des de fa temps, en la redacció de projectes madurs”.

Així mateix, ha explicat que “Salou té un pla amb Red.es de digitalització del municipi de més de 3 MEUR de subvenció, en què el 70% l’aporta Red.es i la resta, nosaltres”, ha dit. En total, comptabilitzant els Fons Next Generation, estem parlant de 9 MEUR de subvenció que ha rebut el municipi de Salou i “encara hi haurà més projectes futurs”.

En relació a la territorialització del producte turístic, ambdós responsables de turisme han esmentat la gastronomia i l’enologia perquè creïn sinergies positives entre l’interior i la costa i viceversa.

Per la seva part, la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, ha fet referència a la importància dels ingressos per a la transformació del model turístic, que és necessari per afrontar uns canvis molt importants, tant a nivell mediambiental com de sostenibilitat i digitalització, ha dit, i ha destacat, per acabar, la necessitat de continuar treballant a fons en coordinació amb la secretaria d’Estat.

Sectors econòmics i empresarials

A la reunió d’avui hi han estat presents gran part dels representants dels sectors turístic i empresarials de Salou, Tarragona, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Així, hi ha assistit, Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona (FEHT); José Luís Túnez, president de l’Associació d’Agències de Viatge Receptores de la Costa Daurada; Òscar Pitarch, cap de vendes de PortAventura World; Jaume Orteu, president de l’Associació Hotelera de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Fèlix Ruíz, de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria (AEH) de Salou; Joan Calvet, president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Oriol Calderón, de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; Francesc Pintado, president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona; Quim Cristià, representant de la secció de Turisme de la Cambra de Comerç de Tarragona; Juli Vilaplana, president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris; i Elaine Mcparland, presidenta de l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS).

Per part de l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme i la Generalitat, hi han assistit Marta Domènech, directora general de Turisme; Hèctor Maiquez, vicepresident del Patronat; Marc Espasa, director dels serveis turístics municipals; Ramon Tibau, cap del Gabinet d’Alcaldia; i Ricardo Rosas, cap del Gabinet de la Secretaria d’Estat de Turisme.

Galeria d'imatges

P1360096.JPG
P1360105.JPG
P1360110.JPG
P1360114.JPG
P1360116.JPG
P1360120.JPG
P1360122.JPG
P1360125.JPG
P1360129.JPG
P1360131.JPG
P1360134.JPG
P1360138.JPG
P1360142.JPG
P1360156.JPG
P1360158.JPG
P1360187.JPG
P1360191.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
20.JPG
28.JPG
reunió taula 028.jpeg
29.JPG
30.JPG

Document Actions