Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El turisme sènior de la Costa Daurada genera un benefici d'entre 10 i 12 milions d'euros al territori

Avui s'han reunit els Patronats de Turisme que conformen l'Aliança per buscar nous incentius i potenciar aquest mercat

dilluns 14 novembre 2011

Els regidors de Turisme de Vila-seca La Pineda, Xavier Graset; Reus, Alícia Alegret; Cambrils, Xavier Martí i Salou, Benet Presas que conformen conjuntament amb PortAventura l'aliança turística s'han reunit aquest migdia a Salou amb el delegat a Catalunya de Mundo Sènior, Carlos Prieto. El motiu de la trobada ha estat el de posar damunt la taula nous incentius comuns entre els municipis per tal de millorar l'oferta complementària i elevar el nombre de vendes d'aquest programa social dedicat a la tercera edat per l'elevat volum econòmic que genera. Concretament, s'estima que a la Costa Daurada l'impacte d'aquest turisme es mou entre els 10 i 12 milions d'euros entre el 15 d'octubre i el 15 de maig. Segons ha apuntat Carles Prieto, la Costa Daurada, oferta 151.000 places a Catalunya, 50.000 de les quals a la Costa Daurada. A data d'avui, s'han venut 40.670 places el que suposarà unes 350.000 estades als hotels de la zona. Aquestes xifres però, segurament, es tancaran a l'alça arribant a les 45.000, segons s'ha apuntat a la trobada.
El regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, destacava que Salou posa a disposició del programa de l'IMSERSO fins a 11 hotels, sent el municipi receptor amb el gruix més important de clients. Una de les novetats d'enguany és la incorporació d'un hotel de Cambrils al programa, mentre que La Pineda manté l'oferta en dos hotels més. En aquest sentit, Xavier Martí, destacava que "hem estat treballant en que Cambrils pugui operar amb turisme sènior i per fi ho hem aconseguit. Per nosaltres és una gran satisfacció i esperem seguir ampliant la nostra presència en aquest programa", ha dit. Presas, comentava que "la desestacionalització en la que treballem fa que s'hagin introduït millores substancials en el transport intern dels consumidors d'aquests paquets i seguirem buscant nous al·licients".
Xavier Graset, en nom del Patronat de Turisme de La Pineda afegia que "nosaltres treballem per aconseguir que es generi un major moviment i que els comerços i establiments els surti a compte obrir tota la temporada i fer negoci", deia. I es que alguns estudis asseguren que per cada euro que l'estat inverteix en aquest programa social hi ha un retorn d'un euro i mig. És a dir, "té una alta rentabilitat ja que suposa crear ocupació, una important activitat econòmica i generar IVA", ha dit Presas. Per la seva part, la regidora de Turisme de Reus, Alícia Alegret, ha volgut destacar l'important paper de la capital del Baix Camp. "Reus és el complement comercial i cultural necessari de la destinació, amb la Capsa Gaudí, el teatre, el modernisme i amb un volum comercial importantíssim. Som els grans beneficiats", ha conclòs.

Galeria d'imatges

DSCN2560.JPG
DSCN2560.JPG

Document Actions