Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El xef Pep Moreno busca, a Salou, els finalistes per escollir el millor estudiant de cuina de Catalunya

dimarts 05 abril 2022

Aquest dijous, dia 7 d’abril, se celebren, al Teatre Auditori de Salou (TAS), les semifinals de Tarragona i Lleida dels Premis Gastronòmics Lladonosa, amb set alumnes escollits de tres centres de formació culinària

Han estat seleccionats, per a les proves, 18 alumnes de deu escoles catalanes: sis joves cuiners de Barcelona, cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona

Javier Torres, del Restaurant 'Cocina Hermanos Torres', amb dues estrelles Michelin, coordinarà el jurat, juntament amb el xef Pep Moreno

A l'acte, que s’allargarà fins a primera hora de la tarda, hi assistiran l’alcalde de Salou, Pere Granados; i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, entre altres autoritats

El xef salouenc Pep Moreno, del Restaurant "Deliranto", (una Estrella Michelín) coordinarà el jurat que aquest proper dijous, 7 d'abril, buscarà, al Teatre Auditori de Salou (TAS),  els finalistes de Tarragona i Lleida, a la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el millor estudiant de cuina de Catalunya. Així, set alumnes, quatre de Tarragona i tres de Lleida, mostraran la seva habilitat en un showcooking, en directe, per accedir a la gran final, que tindrà lloc el proper 5 de maig a les Borges Blanques. Cal destacar que dijous, junt amb Pep Moreno, hi serà el prestigiós cuiner Javier Torres, del Restaurant "Cocina Hermanos Torres", dues estrelles Michelin.

Les proves de la primera semifinal es van celebrar el passat 17 de març a la seu de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Joan Caballo, de Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy (CETT), va quedar en primera posició; Raquel Fernández, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), segona; i Montserrat Balsalobre, de l'Institut Cavall Bernat, tercera. Foren els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Gerard Collmalivern, de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Imane Msieh i Cinta Blanco, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, tots procedents de la província de Girona, també es van classificar, per aquest ordre, com els altres tres finalistes.

Un total de 18 alumnes (sis de Barcelona, cinc de Girona, tres de Lleida i quatre de Tarragona) de 10 escoles de cuina diferents (quatre de Barcelona, tres de Girona, una de Lleida i dues de Tarragona), -escollits entre mig centenar de candidats, procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per a les semifinals dels premis, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida).

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs en dues semifinals: la del passat 17 de març, on hi van participar els alumnes de Girona i Barcelona; i la segona, prevista aquest dijous al Teatre Auditori de Salou (TAS), on cuinaran els alumnes de Lleida i Tarragona. L’elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es duu a terme a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’, obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals, la Creu de Sant Jordi- per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Semifinalistes

TARRAGONA (4)

ESCOLA DE CUINA VILLA RETIRO DE XERTA: Emma González, Joel Sasot, Jordi Roig.
INSTITUT ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE CAMBRILS: Albert Franquet.

LLEIDA (3)

ESCOLA D'HOTELERIA I TURISME DE LLEIDA: David Fabregat, Pau Sauret, Pol Llena.

El jurat

President

Josep Lladonosa.

Padrins

Sergio i Javier Torres, del Restaurant ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona, (Dues estrelles Michelin).

Portaveu:

Pep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou, (Estrella Michelin).

Membres:

Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’, de Les Borges Blanques.

Susana Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’, del Prat de Llobregat.

Joel Castañé. Restaurant ‘La Boscana’ de Bellvís.

Carme Picas. Restaurant ‘El Ginjoler’, de Sant Feliu de Guíxols.

Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’, de Reus.

Tana Collados, periodista.

Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya.

Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona.

Mecànica del concurs i calendari

Els cuiners seleccionats competiran a la gran final que tindrà lloc el 5 de maig, al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Totes les proves es realitzaran sota els protocols de seguretat anti-Covid més estrictes.

Els aspirants participen en un sistema d'eliminatòries on elaboren, en dues hores i mitja, uns aperitius i un plat de creació pròpia. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

- SEMIFINAL GIRONA I BARCELONA (ja celebrada).

Dijous, 17 de març, de 9 a 19 hores, a l’Escola ESHOB (Escola d’Hostaleria de Barcelona. Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona).

- FINAL DEL PREMI SOCIAL (ja celebrada).

Dimecres 23 de març, de 8 a 14 hores, a la Fundació de Formació i Treball (Ramon Llull, 430-438. Sant Adrià de Besòs).

- SEMIFINAL LLEIDA I TARRAGONA

DIJOUS, 7 d’abril, de 9 a 19 hores, al Teatre Auditori de Salou TAS (Carrer de l'Advocat Gallego, 2, 43840 Salou).

- FORMACIÓ OLI VERGE EXTRA DE LES BORGES BLANQUES

Dilluns, 25 d’abril, de 10 a 13 hores, a les instal·lacions del Grup Rull (Polígon Industrial “Les Canals”, parcel·la 9, 25190 Lleida).

- FORMACIÓ SOBRE MARIDATGE DE CERVESES 

Dilluns 25 d’abril, de 15 a 19 hores, a la fàbrica de San Miguel a Lleida. 

- FINAL PREMIS LLADONOSA I LLIURAMENT DELS PREMIS 

Dijous 5 de maig, de 10 a 14 hores, al Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques (Carrer Catalunya, 14, 18, 25400 Les Borges Blanques, Lleida).

‘ÀNGELS’ DELS PREMIS: Bra, Grupo Rull, Bayo, Ajuntament de Salou, Magna (San Miguel), Clos Galena, Cafè l’Or, Royal Bliss, Makro, Csty i ESHOB.

COL·LABORADORS: Munich, Construccions París, Diexca Grup, Tv3, Fundació Formació i Treball, Catalunya Ràdio i Les Borges Tv.

AMB EL SUPORT de la Generalitat de Catalunya. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Document Actions