Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els agents de la Policia local es preparen per a l’aplicació de la nova ordenança cívica de Salou

Avui s’ha impartit la primera de les jornades formatives

dijous 03 febrer 2011

Properament entrarà en vigor la nova ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de Salou. Per tal de conèixer l’entrellat de la mateixa, avui mateix els agents de la Policia Local han participat en la primera sessió de formació a nivell intern que els ha de fer conèixer l’articulat de la mateixa i després poder-la fer complir a la resta de la ciutadania. Es tracta d’una ordenança que s’ha gestat al llarg del darrer any i mig i que pretén “fer garantir la convivència pacífica i social entre els veïns del municipi”, ha dit el cap de la Policia Local, José Luís Gargallo. En el mateix sentit, Gargallo ha explicat als agents del cos que “de moment es durà a terme una campanya divulgativa prèvia i que l’esperit final, en cap cas és el de sancionar sinó que el seu to és educatiu”. Un exemple d’aquest fet és que hi haurà la possibilitat que els infractors, especialment si es tracta de menors, puguin commutar la sanció per cursos, assistint a xerrades o bé amb treballs de servei a la comunitat. “Creiem que no serveix de res que uns pares paguin la multa per la infracció comesa per un fill. Per això donarem la oportunitat que entenguin el sentit final de l’acció. No volem sancionar, pretenem reeducar”.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro, ha afegit que “l’aplicació pràctica d’aquesta ordenança es basa en el sentit comú” i, ha comentat que “únicament s’han recollit accions reprovables”, que en molts casos, ja estaven contemplades en altres ordenances municipals.

Aquest matí, el cap de la Policia Local ha impartit un curs de formació als agents on han anat desgranant els diferents articles de que es composa la normativa que entrarà en aplicació properament i que regula aspectes novedosos com la seva vigència a les platges i també a les zones privades amb afectació a la via pública “amb l’ànim de garantir la convivència entre veïns”. Per primer cop si que es regulen accions com la prostitució al carrer dins el municipi, a més de recollir d’altres com la venda ambulant, el ‘botellón’ o el consum d’alcohol a la via pública; ordenances que ja existien però que queden aglutinades sota el mateix paraigües.

Galeria d'imatges

DSCN8402.JPG
DSCN8407.JPG
DSCN8412.JPG
DSCN8402.JPG

Document Actions