Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els alumnes de la UEC s’apropen a la restauració a través d’un curs de cuina al restaurant Portofino de Salou

Aquest col·lectiu educatiu del municipi ha traslladat l’aula a l’establiment de restauració per oferir-los una formació integral

dimarts 20 novembre 2012

La dotzena d’alumnes escolaritzats a la Unitat d’Educació Compartida (UEC) de Salou han canviat avui les taules del centre Atenea de Salou per una classe de cuina al restaurant Portofino del municipi. L’alumnat i l’equip directiu han passat una jornada intensa entre els fogons de l’establiment i s’han posat a les mans del cap de cuina. Amb ell han dut a terme un monogràfic basat en l’elaboració de pizza, cuina d’uns macarrons carbonara i un tiramisú de postres. En el fons, es tracta que els alumnes participin en tot el procés d’elaboració de plats típics italians i també hagin après altres tasques pròpies d’un restaurant, com podria ser la de preparar i servir les taules.

L’equip de professors que treballen a la UEC Salou consideren aquesta experiència molt enriquidora per a tots els alumnes, ja que els permet aproximar-se al món laboral i ampliar les seves vivències en un àmbit desconegut per a molts d’ells, i al llarg dels cursos ja han dut a terme altres pràctiques a establiments hotelers de la cadena Best Hotels; a la gelateria La Ibense o a la pastisseria Carbonell, entre d’altres. Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha destacat com “al llarg dels deu anys de funcionament de la UEC s’ha vist una important evolució en la manera en que aquests joves -que tenen dificultats- es puguin treure el graduat escolar i evolucionar cap a programes de qualificació professional i, posteriorment, buscar una  sortida laboral adequada”, ha explicat Gómez.  Des de la regidoria s’insisteix en que “les sortides professionals que poden tenir al nostre municipi estan  -en molts cases- emmarcades en l’àmbit del turisme i l’hosteleria i pretenem amb aquesta formació a empreses privades del municipi que ho puguin veure d’aprop”.

El cap de cuina, , Nico Popa ha assegurat sentir-se “encantat” amb la implicació que han demostrat els alumnes en aquest “dinar educatiu” ja que les nocions apreses els permetrà a molts ser autònoms a la cuina de les seves llars alhora que se’ls ha despertat la inquietud en l’àmbit de la restauració.

Finalment, la regidora ha volgut agrair a l’empresa la seva bona voluntat per la cessió del local i per haver posat un equip de treballadors a la disposició del projecte. Posteriorment, alumnes, equip directiu i treballadors del Portofino han degustat els resultats gastronòmics seient-se junts a taula.

Galeria d'imatges

uec.JPG
uec.JPG

Document Actions