Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Els matins de TV3 visita Salou, atrets pel turisme rus

El programa entrevista l’alcalde per parlar dels projectes d’inversió al municipi

dimecres 14 desembre 2011

El programa matinal de la televisió pública catalana TV3 ha tractat avui de l’important augment del turisme rus de la costa catalana i, en especial, a la Costa Daurada. En un programa anomenat ‘Catalunya captiva els russos’ i en la que tant l’alcalde de Salou, Pere Granados, a través d’un vídeo com del regidor de Turisme, Benet Presas, han intervingut s’ha tractat del què representa aquest mercat per al municipi i quines són les claus de la seva arribada a la costa. L’alcalde, ha explicat que  Salou és un pol d’atracció per a inversions de capital rus donat que “es tracta d’un mercat amb un potencial inversor econòmic importantíssim ja que són productors de petroli i de gas, matèries que generen molts diners”. A nivell institucional, l’Ajuntament a iniciat alguns contactes amb tècnics i polítics de la Federació Russa com ara la presentació de projectes estratègics de futur a la Jornada Bilateral Rusia-España del Meeting Point de Barcelona 2011. En aquest sentit, Granados ha recordat la intensa tasca per promocionar la inversió a Salou; on hi ha oportunitats úniques i molt potents com és el desenvolupament de l’únic port esportiu previst al Pla de Ports de Catalunya amb més de 800 amarratges previst a la zona de la pedrera o bé el desenvolupament del sector 03, on s’han de construir vuit hotels ressort.

Per tal de recolzar les dades d’aquest turisme s’han posat damunt la taula xifres que reflecteixen un fort augment d’aquest visitant a Salou. Així, la capital de la Costa Daurada ha rebut un 47% de visitants provinents del mercat espanyol i un 53% d’estranger, i d’aquests un 33% corresponen al mercat britànic; un 24% al mercat francès i un 17% al mercat rus; doblant-se la xifra assolida l’any passat (9%). En aquest sentit, el regidor Benet Presas ha explicat que s’espera per al 2012 un creixement de turisme rus a la Costa Daurada que podria arribar a ser entre el 30 i el 50% i ha recordat que l’estratègia passa per facilitar la comunicació i, per tant, davant l’increment de visitants rusos les empreses turístiques i els negocis comercials van incorporant l’idioma rus tant en la venda dels seus productes i serveis com en l’acollida i el tracte personal. Cal destacar que durant el 2010, els visitants russos van realitzar un total de 1.500.000 pernoctacions a la Costa Daurada, xifra que representa el 8% del total a la zona. Així, Rússia esdevé el tercer mercat de procedència dels visitants de la Costa Daurada, per darrera del Regne Unit i de França. Cada turista rus hi realitza una estada mitjana d’onze dies.

Així mateix, moltes empreses i el Patronat Municipal de Turisme incorporen el rus com a llengua en les seves pàgines web i opuscles informatius. A més, donat que és un mercat emergent per Salou, es fan esforços per assistir en totes aquelles fires i trobades on es pot promocionar la destinació turística entre els operadors, i empresaris i agències emissores de turisme rus, ha explicat el regidor.

Galeria d'imatges

alcalde_tv3.jpg
benet_tv3.jpg
alcalde_tv3.jpg
benet_tv3.jpg

Document Actions