Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es dóna a conèixer l'oferta de l'Escola Municipal de Música de Salou a mig miler d'alumnes de la ciutat, pocs dies abans que comencin les preinscripci

dimecres 07 maig 2008

Gairebé 500 joves van acostar-se ahir fins a l'Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) per conèixer l'oferta d'aquest centre i escoltar com sonen els instruments que s'hi ensenyen. En aquesta jornada d'apropament de l'EMMS a tots els alumnes dels col·legis i IES de la localitat, especialment als de 2on i 3r de primària, hi van participat, en concret, uns 139 alumnes de l'IES Jaume I i IES Salou, als quals se'ls va donar a conèixer bàsicament l'Aula de música moderna i els instruments de vent fusta i metall a la sala Xavier Turull de la mateixa escola.
També van prendre part en aquesta jornada uns 349 alumnes de l'Escola Elisabeth i dels CEIP Santa Maria del Mar i Salou I, que van poder gaudir al Teatre Auditori de Salou (TAS) d'un conte de Goytisolo titulat 'El pirata honest' i musicat pels professors de l'Escola Municipal de Música.

Els instruments que s'ensenyen a l'EMMS són: la flauta travessera, el saxo, el clarinet, el violí, el violoncel, la guitarra, el piano i la percussió. A l'Aula de música moderna, a més, les persones que tenen coneixement d'algun instrument (per exemple, de baix, guitarra elèctrica, bateria) poden prendre part en combos de grup; i a l'Aula de cant coral, s'hi pot accedir a partir dels 8 anys. El proper curs es preveu completar aquesta oferta amb l'ensenyament d'un altre instrument: la trompeta.

Actualment, l'Escola Municipal de Música de Salou té uns 300 alumnes. Aquesta xifra d'alumnes es podria veure incrementada pròximament perquè el període de preinscripció per a l'EMMS començarà el proper 13 de maig i es perllongarà fins al dia 23 de maig. Els interessats en apuntar-s'hi, hauran de passar-se pel departament d'Ensenyament de l'Ajuntament, entre les 9 i les 13 hores; o per la mateixa escola de música, entre les 17 i les 20 hores.

La directora de l'EMMS, Montserrat Crusat, recorda que als 4 anys els infants poden introduir-se al món de la música amb les classes de llenguatge musical, anomenades de 'sensibilització'; i als 6 anys, se'ls dóna a conèixer tots els instruments de l'escola en petites sessions, perquè als 7 anys puguin escollir ja l'instrument que volen tocar.

'Els instruments de vent, corda i percussió tenen molta sortida perquè qui els toca poden participar en orquestres i en la banda municipal', assenyala Crusat.

Document Actions