Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es posa la primera pedra d'una nova llar d'infants a Salou

dijous 03 abril 2008

Ahir va posar-se la primera pedra de la llar d'infants Cavallet de Mar, que estarà situada al carrer Domènech Sugrañes i Gras. Aquesta nova llar d'infants municipal, la segona pública que es construirà al municipi, servirà per atendre les necessitats d'escolarització existents per a nens i nenes d'entre 0 i 3 anys, degudes al creixement demogràfic experimentat en els últims anys, segons va explicar Paco Gaya, regidor d'Ensenyament, tot referint-se a les actuals llistes d'espera.

A l'acte oficial de la col·locació d'aquesta primera pedra, hi van assistir l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; el coordinador institucional, Salvador Pellicé; el regidor de Cultura, Paco Gaya; i el director del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Villena, acompanyats de diversos regidors de l'Ajuntament i representants de la comunitat educativa del municipi.

El nou centre de primer cicle d'educació infantil tindrà capacitat per a un total de 82 infants: 16 de 0 a 1 anys; 26 d'1 a 2 anys; i 40 de 2 a 3 anys i s'ha dissenyat com un conjunt de 'petits edificis' units per un carrer interior. La volumetria de l'edificació es planteja, doncs, a través de prismes cúbics, col·locats horitzontalment o verticalment i d'un color diferenciat a la cara interna de cada prisma per tal d'identificar l'escola amb un joc d'arquitectura en el que l'infant pugui identificar 'la seva capsa' com 'la seva aula'.

El solar urbà sobre el qual s'aixecarà aquest equipament té una superfície de 5.578 metres quadrats, dels quals s'edificaran 1.090 metres quadrats i 4.487 metres quadrats es destinaran al pati, la zona enjardinada, l'aparcament, etc. La superfície total construïda (porxos inclosos) serà de 930,80 metres quadrats.

En aquest espai hi haurà sis edificis que contindran diverses aules, serveis, i patis coberts i exteriors, així com un dormitori, un menjador, una cuina, un menjador, vestidors per als professors, una consergeria, un despatx de direcció, una sala de professors i una sala polivalent, entre altres dependències.

Es preveu que les obres de la llar d'infants Cavallet de Mar, que van començar ahir costaran 1.430.000 euros, estiguin enllestides en el termini de 10 mesos. Posteriorment, s'haurà d'equipar i moblar. En qualsevol cas, la idea és que pugui estar en funcionament el setembre de 2009.

D'altra banda, segons es va informar ahir, els Serveis Tècnics Municipals d'Arquitectura estan redactant en aquests moments el projecte de construcció d'una altra llar d'infants a la zona del Cap de Salou.

Document Actions