Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Es reprén l'excavació del poblat íber de 'La Cella' a Salou

dilluns 25 agost 2008

Un total de 40 joves d'entre 15 i 17 anys residents a Catalunya participen enguany al camp de treball que es realitza al poblat íber de 'La Cella', a la zona de Cap Salou. Aquest camp té com objectiu la introducció als participants en la metodologia arqueològica a través de l'excavació d'estructures d'habitació, la recollida i posterior tractament del material ceràmic i la documentació de les restes aparegudes a aquest indret, un dels diversos espais amb restes arqueològiques que hi ha al terme municipal de Salou.
Durant els últims temps s'havia estès la creença que el poblat íber de 'La Cella' de Salou havia estat completament destruït per la pedrera actual, però les prospeccions dutes a terme per l'empresa d'arqueologia Nemesis van posar al descobert que l'esmentada pedrera no va afectar la totalitat del poblat. Tot i que la roca aflora a bona part de la zona, encara es documenten estructures d'habitació i petites concentracions de materials íbers en els llocs on el gruix del sediment és més potent.
Tanmateix, les excavacions arqueològiques realitzades durant els camps d'anys anteriors van posar al descobert nombroses estructures muràries i han proporcionat una important quantitat de material ceràmic íber i d'importació. Pel que es desprèn de les investigacions realitzades, el nucli del poblat hauria estat destruït per la pedrera contemporània, tot i que les estribacions de la zona habitada que conformarien la perifèria del poblat són encara localitzables a l'àrea de La Punta de la Cella.
En concret, a Salou aquest estiu s'han posat a disposició dos camps de treball: el primer torn del 4 al 15 d'agost, i el segon del 25 d'agost al 5 de setembre, on han participat 20 nois i noies a cada un. L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres i el regidor de Joventut, Daniel López, han visitat les obres d'excavació de 'La Cella' per agraïr als joves que hi prenen part, el seu interès per ajudar a descobrir i conèixer, el patrimoni arqueològic de Salou.
Recordem que els camp de treball de Salou, organitzats pel Grup Jove Salou amb la col·laboració de la Secretaria de Joventut i l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del municipi, combinen activitats lúdiques i de lleure de servei a la comunitat. Així, s'hi pot realitzar un treball desinteressat en un projecte de dimensió social alhora que s'ofereixen gran quantitat de propostes d'oci, com ara tallers de massatges, malabars, acrobàcies, djembé, pintura, excursions o diferents activitats esportives.

Document Actions