Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Èxit de participació en la XVI edició dels Premis Ones Mediterrània

L’Ajuntament de Salou rep un premi pel seu esforç en la millora continuada en matèria medi ambiental i pels bon resultats en la selecció dels residus

dilluns 07 juny 2010

Salou es va vestir de gala per acollir un dels principals esdeveniments de l'any a la Costa Daurada i referent en l'àmbit mediambiental i de la cooperació en tot el món, els Premis Ones Mediterrània que organitza Mediterrània-CIE.  L’Ajuntament de Salou va rebre el premi Sirusa pel seu esforç en la millora continuada en matèria medi ambiental i pels bons resultats en la secció de residus.

En la seva setzena edició, la llista de premiats i reconeguts ha estat la més extensa fins ara i cal destacar l'altíssima qualitat humana i professional de tots aquells que ahir van pujar a l'escenari del Teatre Auditori de Salou davant l'atenta mirada dels gairebé 300 assistents al acte.  El President de Mediterrània Fundació Mare Terra, Àngel Juárez, va ser el primer en rebre un reconeixement, la insígnia de plata que li va entregar la Candidatura Tarragona 2017 per als Jocs del Mediterrani. Josep Poblet, Vicepresident del Comitè de TGN2017 i President de la Diputació de Tarragona va fer els honors lliurant aquest guardó a Juárez.

Era l'inici d'una llarga llista de reconeguts, fins a una dotzena, que van rebre els Reconeixements Ones i les Mencions del Jurat. El director de l'Agenda EFE Verda, Arturo Larena, va recollir el Reconeixement a la Difusió i Sensibilització, La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments va obtenir el de Cooperació i Solidaritat mentre el grup de Científics i Tècnics per un futur no nuclear es va dur el de Tecnologies netes. El naturalista Jesús "Suso" Garzón va ser fortament ovacionat al rebre el Reconeixement de Defensa del Patrimoni Natural després de la presentació biogràfica que li va fer el periodista José Luis Gallego. El Reconeixement Mare Terra el va obtenir la Universitat Veracruzana, l'Internacional Foca Mediterrània se li va concedir a la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere i la Menció Especial del Jurat la compartir la Conselleria de Medi Ambient del Govern de Cantàbria i la Fundació Natura i Home.

A aquests vuit reconeixements, anunciats fa unes setmanes, se'ls van sumar quatre dels que ningú coneixia el guanyador. La Menció Especial Mare Terra va ser per al periodista Manuel Domínguez i el Premi Honorífic MIO va marxar a Portugal, a la seu de la Lliga per la Natura.  El que premia l'ajuntament més ecològic i sostenible es va lliurar a Valls i el que convoca la mancomunitat de residus Sirusa es va quedar a l’Ajuntament de Salou pel seu esforç per millorar de forma continuada i els resultats en la selecció dels residus, especialment la fracció orgànica.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va remarcar que “en un món tan canviant i de vegades tan convuls, hem de fer gestos importants i de gran transcendència com el que estem fent aquí, proclamant el nostre ferm i inequívoc compromís amb el medi ambient, perquè és el nostre àmbit de vida i per construir un món millor contribuint i ajudant a normalitzar i dignificar la vida dels que més ho necessiten”. L’alcalde va concloure que “ l’acte és una reafirmació del nostre compromís i generositat amb la humanitat i la millora del medi i de respecte als valors i principis de la sostenibilitat tan a nivell ecològic com social i econòmic”

 

 

Document Actions