Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Guerra a Salou contra el soroll de les motocicletes i ciclomotors

dimecres 08 octubre 2008


La Policia Local de Salou ha posat en marxa aquesta setmana una campanya contra el soroll que causen alguns ciclomotors i motocicletes al municipi. Per eradicar aquesta molèstia per als veïns, muntarà un dispositiu especial d'agents que mesuraran la intensitat dels sons dels vehicles de dues rodes mitjançant un sonòmetre, segons ha anunciat l'Inspector cap d'aquest cos policial, José Luis Gargallo, tot precisant que l'ordenança municipal permet un màxim de 92 decibels.

'Si el sonòmetre marca entre 92 i 100 decibels, s'informarà als conductors que tenen una setmana de termini per ajustar el seu ciclomotor o motocicleta a la normativa i passar una altra prova. Si no acudeixen a la cita, se'ls denunciarà', ha explicat el cap de la Policia Local.

'Per contra, els conductors dels vehicles de 2 rodes que superin els 100 decibels, seran denunciats, per haver comès una infracció molt greu, i els seus ciclomotors o motocicletes seran immobilitzats', segons afegeix Gargallo.

A banda de mesurar la intensitat dels sons que emeten els conductors, els agents controlaran les qüestions tècniques i administratives que afecten aquest tipus de vehicles. Per exemple, si tenen l'assegurança i la fitxa tècnica en regla, si porten retrovisors i intermitents, si les plaques de les matrícules estan col·locades en el lloc adient, etc.

L'inspector Cap de la Policia Local ha puntualitzat que la posada en marxa d'aquesta campanya 'no és conseqüència d'una situació alarmant, però sí d'una situació de sorolls que s'ha de reconduir cada cert temps perquè estigui dins dels marges tolerables'.

Document Actions