Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Inaugurat el Mercat Medieval de Salou

dijous 04 setembre 2008

Ahir es va inaugurar el IX Mercat Medieval, que estarà obert a Salou fins el proper 6 de setembre amb motiu de la celebració de la XIII Festa del Rei Jaume I. L'acte d'inauguració va tenir lloc al carrer Ponent, on la companyia Cremallera Teatre va ser l'encarregada de llegir el pregó i d'animar al públic a visitar el mercat, amb un espectacle de malabars, en el qual hi van participar un ensinistrador de serps, músics i còmics, i el rei i la reina. Aquesta alegre comitiva va acompanyar l'alcalde del municipi, Antonio Banyeres, i diversos regidors del consistori a recórrer la cinquatena de paradetes situades als carrers de Ponent, de Joan Miró, de l'Església, de Rafael Casanovas i dels Pins que durant aquests dies recrearan l'època en què el monarca de la corona d'Aragó va sortir del municipi a la conquesta de Mallorca (de les 10.30 a les 14 hores i de les 17 a les 23 hores).
A les parades s'ofereixen productes molt diversos, com ara amulets, antiguitats i llautó, bijuteria, artesania en fusta, bruixes, ceràmica, fanals i follets, sabatilles, vidrieres, sabons i cremes, cinturons de cuir, jocs d'enginy, miralls, perfums, minerals, sals i essències, pintures a l'oli, botes de vi, malabars, etc. Els visitants també poden adquirir productes d'alimentació: caramels, conserves i rebosteria artesanal, creps, embotits, formatges, herbes medicinals i xocolata; i entretenir-se amb l'animació musical de l'home orquestra, els follets, els espectacles de circ, els tornejos, la cercavila de contes encadenats, les actuacions de la ronda musical trobadoresca, la caravana de rucs, l'espectacle nocturn 'Xok Fok', el carro dels 'matasanos', etc.
A banda de passejar pel mercat, els ciutadans i turistes tenen l'oportunitat de veure les demostracions d'una desena d'oficis antics. Alguns d'ells són el ferrer, el baster, escuts i espases, l'orfebre, el cal·lígraf àrab o el forn de pa. Els més petits poden gaudir, a més, d'un espai propi: el Racó infantil, on hi ha 15 jocs i tallers participatius per a infants de 3 a 12 anys, en horari d'11 a 14.30 hores i de 17.30 a 22 hores al pinar de la biblioteca.

Document Actions