Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Inauguren el VIII Mercat Medieval

dimecres 05 setembre 2007

Avui s'ha inaugurat el VIII Mercat Medieval de Salou, que estarà obert al públic fins al 8 de setembre, amb motiu de la celebració de la XII Festa Medieval Rei Jaume I. El mercat està situat al carrers de Ponent, de Joan Miró, de l'Església, de Rafael de Casanovas i dels Pins, que recreen l'època en què l'esmentat monarca de la corona d'Aragó va sortir del municipi a la conquesta de Mallorca. En aquesta zona ha tingut lloc, a les 11.30 hores, el pregó inaugural, que ha anat a càrrec d'un grup d'actors i dels dos veïns de Salou que interpreten aquests dies el paper de rei i reina, Christian Walter Mackh i Natalia López. A aquest acte hi han assistit l'alcalde del municipi, Antonio Banyeres i altres representants del consistori com els regidors Pablo Otal, Joan A. Brull i Marc Montagut.
Perquè la recreació fos creïble, s'ha decorat aquesta zona i es poden veure, per exemple, estendards en les balconades. Una cinquantena d'artesans, a més, han instal·lat les seves parades amb articles molt diversos: amulets, antiguitats i llautó, bijuteria, artesania en fusta, bruixes, ceràmica, fanals i follets, sabatilles, vidrieres, sabons i cremes, cinturons de cuir, joguines, miralls, perfums, minerals, sals i essències, pintures a l'oli, botes de vi, cactus, sals i essències, etc. Els visitants també poden adquirir productes d'alimentació com ara, caramels, conserves i rebosteria artesanal, creps, embotits, formatges, herbes medicinals i xocolata.
A banda de passejar pel mercat pròpiament dit, els ciutadans i turistes tenen l'oportunitat de veure les demostracions d'una dotzena d'oficis antics. En concret, el torn de ceràmica, l'elaboració de cordes, la imprenta, el bufat de vidre, el ferrer, escuts i espases, el cal·lígraf àrab, llibres en miniatura, l'orfebre, el forn de pa, el torn de fusta i els corrupies.
Aquesta no és l'única distracció que poden trobar els visitants del mercat. Pràcticament cada mitja hora, en horari de matí i tarda, s'ofereixen activitats d'animació, d'una durada de 30 minuts, que abarquen espectacles teatrals, cercaviles i sessions de contes. En el marc d'aquestes activitats, es pot presenciar, entre altres coses, un duel d'histrions, escoltar la llegenda de Sant Jordi, joglaries de Joan de Timoneda i romanços cantats i veure personatges com el cavaller Tirant lo Blanc i la seva estimada Carmesina, el famós alquimista mallorquí Ramon Llull, el comte de Barcelona Ramon Berenguer III el Gran i éssers màgics com fades, trols i elfs. Un grup format per 4 músics donen vida igualment al mercat, tocant diferents instruments (gaites, punteiros, tambors, flautes, etc).
Els nens i nenes, a més, disposen d'un espai propi: el Racó infantil, d'11 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Aquí poden participar en diferents jocs d'enginy i tallers de manualitats: de fang, d'espases de fusta, de pesca i de sal. I poden fer un recorregut pel recinte del mercat muntats en ruc, en el mateix horari.
El VIII Mercat Medieval està obert de 10.30 a 14 hores; i de 17 a 23 hores.
L'Ajuntament de Salou ha encarregat la seva organització i execució a l'empresa Pegasus Mercados Temáticos, S.L.

Document Actions