Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou aplicarà a partir de demà la nova ordenança municipal de tinença d’animals

La normativa contempla sancions per aquells propietaris que abandonin els seus animals o no tinguin un comportament cívic a la via pública

dimarts 20 juliol 2010

L’Ajuntament de Salou començarà a aplicar a partir de demà la ordenança que regula la tinença d’animals de companyia al municipi. Aquesta normativa permetrà regular els drets i obligacions dels propietaris que posseeixen un animal de companyia així com vetllar per la correcta convivència i respecte de ciutadans i animals

La normativa prohibeix aspectes com el maltractament, l’abandonament, les baralles amb animals o la venda ambulant així com el fet de mantenir-los lligats gran part del dia o limitar-los de manera duradora el moviment que els és necessari.  També estableix la prohibició de deixar els animals en patis, terrasses i balcons des de les 22h a les 8h per evitar que amb els seus sorolls puguin pertorbar el descans dels veïns.

La normativa estableix que els posseïdors d’animals domèstics de companyia estan obligats a inscriure’ls en el registre censal del municipi de residència habitual dins del termini màxim de 3 mesos a partir de la data de naixement de l’animal o 30 dies comptats a partir de l’adquisició.

D’altra banda, com a norma, s’estableix que gossos, gats i fures han d’anar lligats per una corretja o cadena amb la seva identificació censal la qual podrà ser reclamada pels agents de l’autoritat. Els animals tampoc podran visitar les platges durant l’època de bany, és a dir, des d’una setmana abans de l’inici de la Setmana Santa fins al 31 d’octubre. 
Igualment, els propietaris han de recollir les deposicions fecals dels animals a les zones de vianants, parcs i qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants.

A partir de demà, es contemplaran sancions lleus amb multes de 100 a 400 euros no dur identificats els animals de companyia o embrutar les vies públiques i qualsevol lloc destinat al trànsit o a l’esbarjo dels ciutadans amb dejeccions fecals dels gossos. Com a greus, amb multes de 400 a 2.000 euros es contempla la circulació de gossos pel carrer sense corretja o cadena, el fet de no tenir-los en les condicions sanitàries, o d’atenció que no garanteixi la seva salut i protecció.
Com a molt greus, amb multes entre 2000 i 20.000 euros  es contemplarà entre d’altres, el maltracte o l’abandonament, l’organització de baralles de gossos, o l’ús d’animals en espectacles  si aquest pot ocasionar sofriment o tractaments antinaturals i  mantenir a l’animal sense alimentació o instal·lacions adequades.


Animals potencialment perillosos


L’ordenança també regula la tinença de gossos potencialment perillosos  i estableix que serà necessari disposar de la llicència per tenir un animal de les característiques establertes. Aiximateix regula diferents aspectes com mesures de seguretat obligatòries  en la via pública o les instal·lacions que alberguin gossos potencialment perillosos a fi d’evitar que els animals en surtin i cometin danys a tercers. Les infraccions administratives en matèria d’animals perillosos pot anar de 60 a 30.050 euros en funció de la gravetat. Així, es considerarà greu per exemple tenir un gos potencialment perillós sense llicència o ensinistrar animals per activar la seva agressivitat o finalitats prohibides.

Document Actions