Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’ajuntament de Salou aprovarà una ordenança per prevenir conductes incíviques

El consitori també aprovarà demà al Ple Municipal la segona baixada salarial que els regidors realitzaran de manera voluntària i amb la que estalviaran 21.000 euros que aniran destinats a polítiques de formació ocupacional

dimarts 29 juny 2010


L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha informat avui en la roda de premsa prèvia al ple, que Salou comptarà amb una nova Ordenança Municipal per regular el comportament cívic. Aquesta normativa té una caràcter preventiu contra comportaments incívics o que alterin l’ordre i la tranquil.litat pública.  A la roda de premsa d’aquest matí també han estat presents el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, el regidor de Seguretat Ciutadana, Movilitat i Turisme, Alberto del Hierro i el regidor de l'àrea de Gestió Econòmica i Gestió Interna, Jesús Barragán.

La nova ordenança regul.larà aspectes com la prostitució en la via pública que sancionarà tant a qui exerceix com a qui requereix els serveis;  els comportaments incívics; el consum de begudes alcoholiques, estupefaents i drogues a la via pública, o anar amb vestimenta adquada en determinats espais públics i establiments. L’ordenança regularà també aspectes com la venda ambulant, l’excès de soroll o fer malbé el mobiliari urbà.

Aquesta ordenança de Salou regularà les normes de convivència i contempla sancions per al seu incompliment que poden anar a partir dels 100 euros tenint en compte els diferents criteris de graduació de les infraccions.

En aquest sentit, el regidor Alberto del Hierro, ha felicitat als tècnics per l’esforç realitzat per fer “una ordenança molt àmplia i  amb gran celeritat” i ha explicat que l’objectiu és “vetllar per la bona imatge i conviència dels ciutadans i visitants del nostre munícipi, marcadament turístic”. Del Hierro  ha remarcat que “ aquesta normativa tindrà una funció preventiva per tal de corregir possibles  condutes incíviques, avançant-nos a possibles problemes que han tingut altres municipis”.

En aquest sentit, l’alcalde també ha afegit que “van començar a treballar al mes de novembre en aquesta ordenança, destinada a assegurar la tranquil.litat dels veïns i dels viannants” i fer un municipi “encara més amable i familiar”.

Baixada salarial de regidors i càrrecs de confiança

D’altra banda, l’aplicació del decret llei aprovat pel Congrès espanyol rebaixarà en un 5% el sous dels funiconaris, que implicarà a l’Ajuntament de Salou un estalvi de 339.852 euros durant el segon semestre de 2010, tal i com ha explicat també en aquesta roda de premsa l’alcalde de Salou, Pere Granados.

D’aquesta quantitat, un total de 21.000 són el resultat de la segona rebaixa que els regidors del consistori s’apliquen al seu sou com a mesura d’estalvi i d’austeritat econòmica i a la que no estan vinculats per llei.  El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda, ha explicat que “aquesta rebaixa oscil.la entre un 5% i un 15% segons marquen les recomanacions de Comissió Municipalista de Catalunya ”. La mesura s’afegeix a la retallada salarial que l’actual equip va assumir a l’inici del seu govern que va ser d’un 5% i va ascendir a un total de 10.000 euros i que es van destinar a l’organització Càritas.

L’estalvi obtingut de  la rebaixa salarial dels funcionaris ha d’anar per llei adreçat en tots els consistoris a eixugar el remanent de tresoreria negativa, és a dir, el dèficit. Donat que aquest no és el cas del Consistori de Salou, donat que els comptes municipals es van sanejar amb l’actual Govern, la llei obliga a adreçar aquesta quantia a rebaixar el crèdit demanat per l’Ajuntament a llarg termini o destinar-ho a noves inversions.  Pel que fa a l’estalvi obtingut amb aquesta rebaixa del sou dels regidors que ascendeix a 21.000 euros, s’adreçarà a desenvolupar polítiques de formació ocupacional i integració laboral.

En aquest sentit, l’alcalde de Salou ha explicat que “ens tornem a baixar el sou de forma voluntària, personalment el meu sou queda reduït en un 14% respecte al moment que vaig entrar al Govern”.  Granados ha recordat que “aquest govern està fent els deures  i tanquem el pressupost amb un romanent de 2’7 milions d’euros”.

D’altra banda, el regidor del Territori, Marc Montagut ha explicat que demà al Ple s’aprovarà provisionalment el Pla Especial de l’Equipament Comercial i de l’Activitat de Serveis de Salou que té com objectiu “fomentar la diversitat i millorar la imatge dels equipaments comercials, incloent un augment de serveis”  per tal de fomentar un increment de l’activitat. Els detalls d’aquest pla es presentaran un cop aprovat el projecte.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions