Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou demanarà la retirada de l’augment de l’IVA als municipis turístics

Demà s’aprovarà la moció per la qual el grup municipal de CIU demana mesures de compensació pels municipis turístics

dimarts 24 juliol 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui en la roda de premsa prèvia al ple la moció presentada pel grup municipal de CIU demanant la retirada de l’augment de l’Iva al sector turístic i mesures de compensació pels municipis.  El grup municipal de CiU presentarà aquesta  moció per  tal de deixar clara la seva posició respecte l’augment de l’IVA modificat del 8% al 10% sobre el consum de bens i serveis dels sectors i subsectors turístics que te previst aprovar el govern central, i que entrarà en vigor el mes de setembre.

L’alcalde de Salou ha explicat que “ els municipis turístics, degut a manca de finançament adequat, a la reducció d’ingressos i a l’increment de la despesa que suposa l’increment de l’IVA, necessitem més recursos per donar servei als turistes i ciutadans, i per aquest motiu demanem que es reconsideri aquest increment”. Granados ha explicat que aquesta mesura gravarà l’activitat i el negoci turístic i en conseqüència la caiguda de la demanda i de visitants, la pèrdua de competitivitat per a totes les destinacions turístiques i un impacte negatiu sobre la rendibilitat de les empreses i sobre l’ocupació que genera el turisme. El batlle ha afegit que “demanar que es compensi als municipis turístics és una reivindicació històrica,  no és només una reacció a les actuals mesures presses pel govern sino que ja des de 2010 demanem que una part de la riquesa generada pel turisme repercuteixi al municipi”.

La moció demana que es reconsideri la pujada perquè gravarà tant el consumidor com l’oferta i això castigarà greument el turisme, i que en el pitjor dels casos d’ajorni la seva aplicació fins el 2013 per no afectar les reserves de la temporada. En aquest sentit, CiU demana que es reconsideri o es retiri aquesta pujada de l’IVA als sectors del turisme i sectors comercials. En aquest sentit proposa també que s’apliqui un IVA super reduït en programes socials de vacances que es desenvolpin en temporada baixa, per tal d’afavorir la desestacionalització incentivant l’ocupació durant aquest periode, a més de reforçar les politiques d’envelliment actiu facilitant i potenciant l’accés del col•lectiu de la gent gran a activitats vacacionals.

Demà també passarà pel Ple  una modificació de determinats llocs de treball. En aquest sentit, Mario García, 1r tinent d’alcalde i regidor de Serveis Interns, Contractació i Patrimoni va assenyalar que “el equip de govern ha pres la decisió de fer una reestructuració organitzativa de l’OAC, per consolidar-la i impulsar-la, millorant la qualitat de la gestió”. Les mesures que es duran a terme venen avalades per un estudi d’una empresa externa que destacava com l’àrea estava sobredimensionada, parlava de la necessitat de reducció de treballadors així com de comandaments, i focalitzava les seves funcions principals a la informació i al registre d’entrada de documents”. Mario García ha destacat que “a l’OAC no es produirà cap rescissió contractual, passarà de tenir vuit treballadors a quatre i de tenir dos caps de departament a només un cap de departament. Alguns treballadors de l’OAC es traslladaran a altres departaments.  Ara es consolidarà els serveis d’informació i registre d’entrada i les funcions de caixa o tresoreria es desenvoluparan físicament des de les dependències de l’OAC. La voluntat política de l’equip de govern és impulsar encara més l’OAC, fent-la més atractiva, funcional i eficaç per a la ciutadania.

Assumptes de Gestió Econòmica: Pressupost 2011

D’altra banda, el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán ha explicat  que demà passarà també per Ple la liquidació del pressupost de l’exercici del 2011 i s’incorporarà  el romanent de l’exercici anterior al pressupost actual. En aquest sentit, el romanent real és negatiu en una xifra de 131.000 euros tot i que el regidor ha especificat que “el ratio d’endeutament continua sent inferior al 75% que va marcar el Govern d’Espanya pels Ens Locals” i que “podem estar tranquils perquè l’Ajuntament de Salou compta amb una estabilitat financera i pressupostària que ens permetria poder accedir al crèdit  i continuar realitzant inversió”.  D’altra banda, Barragan ha volgut puntualitzar que l’Ajuntament d Salou comptaria amb superàvit si no s’hagués modificat el sistema de comptabilitat dels ajuntaments promogut per l’Estat Espanyol, motivat  per la recent llei  orgànica 2/2012 de 27 abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat .

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions