Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou es converteix en entitat registradora d’altres administracions

A partir de demà, l’1 de març es podran presentar tot tipus de documents de l’administració de l’Estati la Generalitat a l’OAC de l’ Ajuntament.

dilluns 28 febrer 2011

La Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament de Salou es convertirà a partir de demà 1 de març en una oficina inclosa dins la xarxa d’oficines integrades per tal de donar una resposta a la ciutadania. Es tracta d’acostar l’administració al ciutadà contribuint a prestar serveis integrats d’informació orientació, atenció i tramitació de determinats aspectes de l’activitat administrativa i coordinar-se amb aquesta. Aquest Conveni de col•laboració entre l’Administració General de l’Estat i l’Administració de la Generalitat de Catalunya està en línia amb aquesta finalitat i té com a primer objectiu l’elaboració d’un model integrat d’atenció al ciutadà, en l’àmbit territorial de Catalunya. Els ciutadans podran presentar sol•licituds, escrits i comunicacions dirigides als òrgans de l’Administració General de l’Estat i de l’Administració de la Generalitat de Catalunya o a les entitats de dret públic vinculades o dependents, amb independència de la seva localització territorial.
“És un pas molt important per a nosaltres en tant que administració local que treballa activament en l’obertura 24 hores a través de l’oficina virtual a través d’internet i que va encaminada a continuar prestant serveis als nostres ciutadans i facilitar-los les relacions amb l’administració”, ha assegurat el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán.  A més, cal recordar que fruit d’un conveni signat el passat mes de juliol els salouencs podran realitzar a partir també de demà  les seves gestions amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) des de la mateixa OAC fruit del conveni signat el passat més de juliol.  Els tràmits administratius permetran  realitzar nombroses gestions des de l’Ajuntament de Salou sense necessitat de desplaçar-se a Tarragona. Es tracta del primer conveni d’aquestes característiques signat a Catalunya entre l’organisme estatal i un Ajuntament.
Entre altres, des de les oficines de la OAC es podran presentar tot tipus de sol•licituds de prestacions amb les següents excepcions: les Incapacitats Permanents; els expedients relacionats amb  treballs efectuats a l'estranger (Reglaments Comunitaris/Convenis Bilaterals) i la informarció sobre la situació dels expedients gestionats per l'Institut Nacional de la  Seguretat Social.
Per la seva part, el Director Provincial de l’INSS, Narciso Martín, ha explicat que “és molt positiva aquesta coordinació entre l’Ajuntament de Salou i l’INSS” i ha afegit que “ hem apostat per Salou en aquest primer conveni però posarem tota la nostra voluntat i coneixement per tal de que la experiència surti bé i poder fer-ho extensiu també a altres municipis”.

Galeria d'imatges

Oficina_dAtenci_al_Ciutad_OAC.JPG
Oficina_dAtenci_al_Ciutad_OAC.JPG

Document Actions