Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou és guardonat amb el Reconeixement Administració Oberta 2020, com a ens capdavanter en transformació digital i govern obert

dimecres 05 maig 2021

El Consistori salouenc se situa entre els 10 millors, en la categoria de municipis amb poblacions d’entre 20.001 i 50.000 habitants, per la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica oferts a la ciutadania i a les empreses

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha lliurat, aquesta tarda, els guardons, en el decurs d’un acte híbrid -presencial i virtual-, a la Casa Golferichs, a Barcelona

L’alcalde Pere Granados assenyala que ‘és tot un orgull poder rebre aquest distintiu, ja que posa en valor el gran esforç que duem a terme, des de l’Ajuntament de Salou’

L’Ajuntament de Salou ha estat guardonat, per quart any consecutiu, amb el Reconeixement Administració Oberta 2020, com a ens capdavanter a Catalunya en la transformació digital i el govern obert, pel que fa a la seva relació amb la ciutadania i en la gestió interna.

Es tracta de la sisena edició del guardó que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en aquest àmbit, distingint entre set categories, en funció del nombre d'habitants i la tipologia d'administració.

En aquest sentit, el Consistori salouenc ha aconseguit situar-se entre els 10 millors (Top 10), en la categoria de municipis amb poblacions d’entre 20.001 i 50.000 habitants, per la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica oferts a la ciutadania i a les empreses.

L’acte de lliurament s’ha dut a terme aquesta tarda, en el decurs d’un acte híbrid -presencial i virtual- a la Casa Golferichs, a Barcelona. La part presencial ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i president de l'AOC, Jordi Puigneró; del president de Localret i vicepresident de l'AOC, Jaume Oliveras; i del director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre.

A la part virtual hi han participat, a través de videoconferència, tots els ens guardonats, entre els quals hi havia Salou.

L’alcalde Pere Granados assenyala que “és tot un orgull poder rebre aquest distintiu, ja que posa en valor el gran esforç que duem a terme, des de l’Ajuntament de Salou, en el camí cap al lideratge en digitalització i transparència, una de les nostres prioritats”.

Granados ha assegurat, també, que “des de la pandèmia, hem fet un gran salt tecnològic, adaptant els nostres serveis a les circumstàncies actuals, les quals requereixen d’un redisseny del sistema de treball intern i de l’atenció a la ciutadania, amb la incorporació de nous canals telemàtics i online”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha volgut felicitar els treballadors i treballadores de l’àrea, que “han fet una excel·lent tasca per adaptar-se a tots els canvis provocats per la pandèmia”, i que “han aconseguit assolir, un any més, aquest guardó que ens posiciona com a ajuntament capdavanter en el procés de transformació digital”.  

El Reconeixement Administració Oberta té com a objectiu posar de manifest l’excel·lent feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per  impulsar, conjuntament, un país digital i obert. El Consorci AOC es basa en una metodologia pròpia que analitza, amb rigor i a partir de dades objectivables, més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals del territori.

Document Actions