Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou garanteix les inversions pel 2011

L’alcalde de Salou ha remarcat que en cap cas les subvencions i ajudes a les entitats es veuran afectades per la reducció en el pressupost

dimecres 24 novembre 2010

L’Ajuntament de Salou ha aprovat avui, durant el Ple Ordinari, el pressupost per l’any 2011 que puja, sense inversions un total de 38.487.687 euros, quantia que suposa un 4,09% menys que l’any anterior tot tenint en compte que les inversions pel 2011 ja van ser incloses en l’ampliació de pressupost municipal realitzada el passat octubre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que és un pressupost basat en “la rigorositat i la responsabilitat en la gestió” i que  “les inversions en equipaments queden completament garantides així com els serveis als ciutadans i les ajudes a les entitats”.

El pressupost en inversions per 2011 serà de 2.308.200,97 euros tenint en compte que s’inclou l’import aprovat en la darrera ampliació de pressupost municipal de 2010 davant el possible decret de Zapatero que limitava l’endeutament municipal pel proper any i amb l’objectiu de garantir les inversions. L’Ajuntament va voler incloure el pressupost d’aquestes obres en el pressupost d’enguany i ja van ser finançades íntegrament amb crèdits. Aquestes inversions són la Reforma del Casc Antic i les actuacions de millora general, la reforma de la font lluminosa (Passeig Jaume I i la plaça adjacent) i l’edifici de la Masia Catalana per la promoció econòmica. L’alcalde de Salou ha recordat també la inversió de 6 milions d’euros que va haver d’avançar en la construcció de Centre d’Alta Resolució i que està retornant progressivament la Generalitat.  Granados ha explicat que “en el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya en el que l’Ajuntament es comprometia a avançar el finançament de l’equipament faltava contemplar un milió d’euros i justament ara l’han inclòs” i per aquest motiu “el Consistori també comptarà amb aquesta quantitat per afrontar el proper exercici”.
El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Barragán, ha explicat que  “és tracta d’un pressupost on es prioritza la contenció i la optimització dels recursos, adequat a la realitat amb un grau màxim d’austeritat garantint prioritàriament els serveis als ciutadans”.  En aquest sentit també ha avançat que l’Ajuntament de Salou s’ha adherit a l’Acord Marc de Subministrament elèctric promogut per l’ACM que permetrà afrontar la despesa elèctrica en un preu més competitiu.
El pressupost promou  la contenció de la despesa que afronta una profunda retallada en el capítol 1, de personal. En concret, en despesa en personal, es dona una disminució de 800.000 euros respecte al pressupost anterior. Aquest punt ascendeix a la quantitat de 15.865.418 que suposa un 4,80% menys respecte a l’aprovat l’any passat.
Destaquen especialment en aquestes partides les quantitats destinades a millores en les platges per import de 55.000 i la construcció de la pista a l’aire lliure de 55.000 euros i la construcció de la pista a l’aire lliure al Cap Salou per import de 120.000 euros. També destaquen les partides destinades a la millora del carrer i zones públiques incloses les millores a través dels Plans d’Ocupació. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que una de les prioritats de l’Ajuntament “és continuar fent micropolítica i actuacions a nivell local que afecten directament al ciutadà com la Pista a l’aire lliure que es construirà al Cap Salou”.

Document Actions