Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou ha multat ja una vintena de propietaris d’animals per conductes incíviques

L’Ordenanca que va entrar en vigor el mes d’agost aplica les primeres sancions a aquells propietaris que no portin el gos lligat als espais públics i no recullin les deposicions

dimarts 05 octubre 2010

L’Ajuntament de Salou ha començat a aplicar sancions a aquells propietaris d’animals de companyia que tinguin un comportament incívic. Tal i com es va establir, els gossos, gats i fures han d’anar lligats per una corretja o cadena amb la seva identificació censal la qual podrà ser reclamada pels agents de l’autoritat.

Igualment, els propietaris han de recollir les deposicions fecals dels animals a les zones de vianants, parcs i qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. En aquest sentit, la Policia Local de Salou ha aplicat ja sancions a propietaris que no realitzen la recollida.

Les sancions poden anar dels 100 als 400 euros per embrutar les vies públiques i qualsevol lloc destinat al trànsit o a l’esbarjo dels ciutadans amb deposicions fecals dels gossos. Es contemplarà com a greus, amb multes de 400 a 2.000 euros, la circulació de gossos pel carrer sense corretja o cadena, el fet de no tenir-los en les condicions sanitàries, o d’atenció que no garanteixi la seva salut i protecció.

La regidora de Medi Ambient i Salut Pública, Montserrat Porter, ha assegurat que “és una mesura que s’ha d’entendre perquè vetlla per la correcta convivència i respecte de ciutadans i animals”.

D’altra banda, la normativa prohibeix aspectes com el maltractament, l’abandonament, les baralles amb animals o la venda ambulant així com el fet de mantenir-los lligats gran part del dia o limitar-los de manera duradora el moviment que els és necessari.  També estableix la prohibició de deixar els animals en patis, terrasses i balcons des de les 22h a les 8h per evitar que amb els seus sorolls puguin pertorbar el descans dels veïns. En aquest sentit, la Policia Local també pendrà les mesures oportunes.

 

Document Actions