Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i el sector comercial emprenen accions de protesta contra el tancament obligat a les 10 de la nit

dijous 05 agost 2021

L'alcalde Pere Granados ha anunciat que la façana del consistori salouenc s’il·lumina a partir de demà divendres amb els colors de la bandera del municipi, blau i groc, com a símbol del desacord amb les decisions del Procicat i la Generalitat

Els comerciants de Salou deixaran les llums enceses a l’interior dels establiments a partir de les 10 de la nit per reivindicar que volen tenir les portes obertes

Pere Granados ha lamentat el greu perjudici que pateixen els comerciants i l’economia local, amb unes pèrdues del 40% dels seus ingressos

 

L’alcalde de Salou ha donat a conèixer aquest matí en roda de premsa les accions de protesta que l’Ajuntament inicia, conjuntament amb el comerç local, a partir de demà divendres, pel tancament obligat dels establiments dels municipis turístics, de 10 a 12 de la nit, una franja horària vital en aquests moments de temporada per a la bona salut de l’activitat comercial i econòmica.

A la roda de premsa hi ha assistit, a més, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto; la vicepresidenta de Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Laura Capuz; la tresorera de l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS), Sonia Magriñá; i també la presidenta d'ASETS, Elaine McParland; a més de diversos comerciants d'establiments de Salou.

Pere Granados ha anunciat que s’il·luminarà la façana de l’edifici consistorial de Salou amb les tonalitats blau i groc, colors de la bandera del municipi, com a símbol del desacord amb les decisions del Procicat i de la Generalitat de Catalunya, que “entenem que no obeeixen a raons científiques” i que “fan que el comerç pagui una sèrie de conseqüencies, quan és un sector que durant tota la pandèmia ha treballat molt bé i ha anat complint totes les mesures i recomanacions sanitàries”, no essent origen de cap focus de contaminació vírica.

L’alcalde ha lamentat el greu perjudici que pateixen els comerciants i l’economia local, tenint en compte que “aquestes dues hores (de 10 a 12 de la nit) no són crucials per contenir la pandèmia”.

Així mateix, ha recordat que la reunió mantinguda ahir dimecres amb la delegada del Govern i representants del sector comercial va ser positiva, "però no satisfà les reivindicacions del sector, per la qual cosa iniciem la protesta", tenint en compte que “hem fet moltes accions per tal que la Generalitat canviés la mesura, però no ha estat així”.

També ha volgut que quedés palès el fet que “nosaltres, avui seríem fora del toc de queda, però la Generalitat de Catalunya ha decidit reduir l’índex d'incidència acumulada de 400 a 250, i el nostre acumulat, en aquests dies, és de 271”; per tant, “ens mantenen en el toc de queda”, ha dit. Per pal·liar les pèrdues del comerç de costa, que se xifra en més del 40% dels seus ingressos, ha recordat que “ahir es va traslladar a la delegada del Govern que la Generalitat faci un paquet d’ajudes durant tot aquest període”.

Per la seva banda, Florenci Nieto, president de PIMEComerç Tarragona, ha qualificat la situació actual com “d’esperpèntica”, en “la què s’estan posant pals a les rodes de la recuperació econòmica, absolutament necessària i vital”. Així mateix, ha agraït la dedicació de l’alcalde Granados, que “s’ha bolcat en el comerç de la seva ciutat”.

Per a Nieto, “el comerç és el pal de paller de la riquesa de l’economia d’una vila” i, per això, no es pot deixar morir. Ha assegurat que moltes poblacions costaneres estan a favor de seguir la mateixa directriu que Salou.

Laura Capuz, vicepresidenta de Shopping Salou Comerciants i Empresaris, ha exposat la seva total desaprovació amb la mesura de la Generalitat, que “considerem una discriminació respecte a altres municipis que, per exemple, són d’interior i no els hi afecta”. Des del sector comercial, “ens sumarem a la protesta que farà l’Ajuntament i a les 10 de la nit els comerços deixaran enceses les llums per reivindicar que voldríem tenir les portes obertes”, ha manifestat. També, “posarem un cartell a l’entrada, amb dues cintes vermelles, com si barréssim l’accés”, que indicarà que “la Generalitat no us deixa entrar”, un missatge que enviaran als municipis afectats per consolidar un argument comú, segons ha explicat.

Finalment, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que probablement hi haurà més accions reivindicatives entre comerç i Ajuntament; i, d'altra banda, ha criticat la manca de sensibilitat per part de la Generalitat envers el comerç dels municipis turístics, al qual “no se l’ajuda i no se’l té en compte”.

El regidor ha demanat una col·laboració més estreta amb les instàncies des d’on es prenen decisions que afecten Salou.

Galeria d'imatges

RODA DE PREMSA COMERÇ (8).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (1).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (3).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (4).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (5).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (6).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (7).JPG
RODA DE PREMSA COMERÇ (2).JPG

Document Actions