Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou informa sobre les mesures per gaudir, amb seguretat, de la Castanyada, Halloween i la festivitat de Tots Sants

dimecres 28 octubre 2020

El dia de Tots Sants es posa en servei el Trenet per facilitar l’accés de la ciutadania al cementiri

L’Ajuntament informa sobre les mesures per gaudir, amb seguretat, de la Castanyada i Halloween, el dia 31 d’octubre; i de la festivitat de Tots Sants, l’1 de novembre

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “la nostra voluntat és que tothom sigui responsable i prengui consciència de la necessitat de celebrar aquestes festes amb la màxima prudència, civisme i responsabilitat, per tal de preservar la salut i evitar la propagació de la COVID-19”. Per aquesta raó, “demanem que la ciutadania les gaudeixi, complint amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries”.  

Pel que fa a la celebració de la Castanyada (31 d’octubre), són prohibides les festes i revetlles amb ball i botellades (botellón) a la via pública; i es recomana gaudir-la en família, en grups reduïts de, com a màxim, 6 persones, tret que totes siguin convivents; mantenint la distància interpersonal d’1,5 metres, fent servir mascareta, i garantint una ventilació adequada dels espais de reunió. 

Així mateix, es podran habilitar parades de venda al carrer de castanyes, panellets i altres productes típics, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat establertes, disposant de 2,5 m² per persona, portant, obligatòriament, mascareta, i disposant de punts de dispensadors de gel hidroalcohòlic, entre d’altres. També es recomana disposar d’agents o voluntaris que vetllin pel compliment de les mesures. 

D’altra banda, per Halloween, no es podrà realitzar l’activitat ‘truc o tracte’, on els nens i nenes van disfressats, per les cases, demanant llaminadures. Tampoc es podran fer passatges del terror, si no és només amb els grups de convivència estable, o en grups de 6 persones, com a màxim. 

Com a alternativa, es proposa organitzar concursos i activitats virtuals per evitar la propagació de la COVID-19, com les accions que realitza l’Ajuntament de Salou a través de les xarxes socials de l’àrea de Serveis Culturals, de la Biblioteca de Salou, i de les regidories d’Infància (Club Xic’S) i Joventut.

Per la festivitat de Tots Sants (1 de novembre), l’Ajuntament de Salou posa a disposició de la ciutadania el servei de Trenet per desplaçar-se al cementiri. El servei s'iniciarà a les 9 h del matí, a la plaça de l’Onze de Setembre, amb el següent horari:

9:00 h. Plaça Onze de Setembre (inici servei)

9:30 h. Cementiri

10:00 h. Plaça Onze de Setembre

10:30 h. Cementiri

12:00 h. Plaça Onze de Setembre

12:30 h. Cementeri

13:00 h. Plaça Onze de Setembre

13:30 h. Cementiri (fi de servei)

L’horari del cementiri és de 9 a 18 hores, del 27 d’octubre i fins al dilluns, 2 de novembre.

La cerimònia del Rosari se celebrarà l’1 de novembre, a les 16.30 h, a la capella-hall del cementiri. I el recital pel record serà el mateix dia, d’11 a 12 h, a l’exterior o al hall del cementiri.

Per tal d’evitar aglomeracions de persones al cementiri caldrà seguir les següents indicacions:

- Controlar l’aforament, respectant el màxim d’una persona per cada 2,5 m². 

- Establir entrades i sortides diferenciades, i crear recorreguts, per evitar el creuament de persones i garantir la distància interpersonal d’1,5 m. 

- Fer ús de mascareta, en tot moment, excepte aquelles persones que estiguin exemptes per motius de salut, i els infants menors de 6 anys. 

 - Netejar i desinfectar, de forma periòdica, fent especial atenció a les zones i espais d’ús comú i a les superfícies, materials i equipaments de contacte més freqüents.

- Les persones podran dipositar flors en els nínxols, garantint les mesures de seguretat, i fent ús de gel hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.

- Disposar de papereres, per dipositar-hi els residus, en una distribució adequada; i de punts de gel hidroalcohòlic o desinfectants viricides, en llocs accessibles i visibles. 

- Entrar, d’un en un, als lavabos, excepte les persones que requereixin assistència, que podran accedir amb acompanyant. 

- Establir un aforament de 2.000 persones, en els cementiris grans, o bé establir sectors de com a màxim 2.000 persones. 

- No menjar ni beure als cementiris.

- Limitar el temps d’estada, així com l´ús de bancs i seients. 

- Ampliar els horaris d’obertura, per distribuir l’afluència.

- I, en cas d’utilitzar escales mòbils, fer ús de gel hidroalcohòlic abans i després.

Document Actions