Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou posa en funcionament un nou servei d’atenció ciutadana per videoconferència, compatible amb la tramitació telemàtica

dimarts 23 març 2021

Les persones interessades podran connectar-se amb l’Administració a través de l’ordinador o de qualsevol dispositiu mòbil, garantint la protecció de les dades personals

L’alcalde Pere Granados manifesta que ‘treballem per implementar nous serveis d’assistència ciutadana, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i facilitar, també, l’ús de l’Administració electrònica als col·lectius que tenen menor capacitat d’accés presencial’

El regidor delegat de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, afirma que ‘aquesta nova funcionalitat, pionera a la província, serà de gran ajuda, sobretot per donar informació i suport a la gent gran i a persones amb poques habilitats o recursos digitals’

 

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Salou ha posat en funcionament un servei innovador d’atenció per videoconferència, que aconsegueix connectar els veïns i les veïnes del municipi amb l’Administració pública, a través d’una eina de comunicació audiovisual, que permet veure la persona que atén de cara al públic; tramitar sol·licituds administratives des de casa; i compartir, si és necessari, la pantalla de l’ordinador per mostrar i explicar diferents aspectes relacionats amb la consulta o la tramitació.

La Corporació municipal, que ja disposava d’un servei d’assistència a la tramitació electrònica per videoconferència, va més enllà i ofereix, amb cita prèvia, un nou servei de tramitació a través de la representació d’una persona funcionària pública habilitada. Aquesta, un cop formalitzada la identificació de l'usuari o usuària interessats i obtinguda la seva autorització, registrarà el tràmit sol·licitat en nom seu, sense necessitat d’eines d’identificació digital, i garantint la protecció de les dades personals.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “durant els mesos de confinament, en l’àmbit de l’atenció ciutadana a nivell municipal, no només es van potenciar els serveis d’atenció telemàtics, sinó que també es va treballar en la definició i implementació de nous serveis d’assistència a les persones, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital i facilitar, també, l’ús de l’Administració electrònica als col·lectius que tenen menor capacitat d’accés presencial”.

Per la seva banda, el regidor delegat de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha manifestat que “aquesta nova funcionalitat pretén facilitar l’accés telemàtic assistit a l’Administració pública, i serà de gran ajuda, sobretot per donar informació i suport a la gent gran i a persones amb poques habilitats o recursos digitals”. Així mateix, ha destacat que “som pioners al territori en la prestació d'aquest servei d’atenció no presencial, amb un nivell òptim de seguretat i de tramitació efectiva”.

A més de simplificar els mecanismes d’identificació, el servei també incorpora una eina de xat que millora l’accessibilitat, permetent la prestació del mateix a persones sordmudes o amb deficiències auditives.

Cal dir que aquest servei innovador, que actualment es troba en fase de proves, ja ha atès les primeres persones, i els resultats han estat satisfactoris.

Actualment, a l’OAC, presencialment, es poden fer tots els tràmits. I a través de la seu electrònica se’n poden realitzar més de 70.

Gràcies al servei d’atenció per videoconferència es podrà realitzar qualsevol tràmit que es pugui vehicular a través de la seu electrònica. En aquest sentit, ara mateix, només es duen a terme els que no necessiten aportació de documentació.

Alguns dels tràmits més comuns, segons els registres d’entrada realitzats l’any 2020, tant de forma presencial com telemàtica, són:

 

-         Certificats i justificants d’empadronament i convivència.

-         Llicències d’obres menors.

-         Ajuts familiars i personals.

-         Processos selectius de personal.

-         Subvencions atorgades per part de l’Ajuntament.

-         Llicències i comunicacions prèvies d’habitatges d’ús turístic.

-         Selecció de personal per a programes ocupacionals.

-         Llicències i permisos d’ocupació temporal de la via pública.

-         Atenció a la immigració i a la ciutadania.

 

Es pot sol·licitar més informació sobre els tràmits disponibles i les condicions d’accés a aquest servei, a través del telèfon de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania: 977 309 292.

 

 

Document Actions