Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou presenta el Projecte de remodelació del Casc Antic a veïns i comerciants

La primera fase, que implicarà una inversió d'un milió cinquanta mil euros, resoldrà diversos temes relacionats amb l’espai urbà i dotarà els seus carrers d’una imatge innovadora

dimarts 19 octubre 2010

L’Ajuntament de Salou va presentar ahir el projecte d’urbanització del Casc Antic de Salou per tal de convertir-ho en una zona d’especial interès urbanístic i comercial. A la presentació que va tenir lloc ahir al vespre al Centre Cívic de la ciutat, l’alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor d’urbanisme, Marc Montagut van explicar els detalls dels projecte a veïns de la zona i comerciants que es van interessar pels detalls. La primera fase que implicarà una inversió de un milió cinquanta mil euros (1.050.000 euros) resoldrà diversos temes relacionats amb l’espai urbà: la mobilitat, l’accessibilitat, la pavimentació, els pendents les instal·lacions, el mobiliari urbà i la jardineria així com la creació d’una nova imatge innovadora del seus carrers.

A nivell d’instal·lacions el projecte contempla l’execució de nous embornals i la connexió dels mateixos a la xarxa de clavegueram existent, la col·locació de nous fanals i la possible reubicació dels mateixos. Com a detalls més concrets i innovadors del projecte,  es va explicar que el paviment de diferents colors simularà  formes orgàniques, la il.lumicació variarà de cromatisme i d’intensitat en funció dels vianants, el i sistema de megafonia que servirà per crear ambients propis de llum i música.

El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut va explicar ahir al vespre que “es tracta d’ un projecte que s’inclou en el model urbanístic d’aquest govern, que vertebrarà un nou nucli urbà més permeable i atractiu, junt amb el gran projecte d’avinguda o eix cívic que s’implantarà en els terrenys que ara ocupa la via del tren” i va afegir que “els nous serveis d’enllumenat, megafonia, paviment i mobiliari urbà tan característics, milloraran els fluxes de gent cap el nucli antic”.
Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados va explicar que “no és solament un projecte del Nucli Antic, sinó que el contemplem com un element important dins un projecte global de ciutat “ i va afegir que “bastirem un Salou amb elements de referència de ciutat”.  L’alcalde va concloure la seva intervenció explicant que “volem un Salou per les persones, però també un Salou diversificat on desenvolupar activitats per a les persones en l’ambit comercial”.

La primera fase d’execució compren els següents carrers:

C/ València, entre el carrer Barcelona i el carrer dels Pins
C/Ponent entre el carrer Barcelona i el carrer dels Pins
C/ de l’Església entre el carrer Barcelona i el carrer del Mestral
C/Joan Miró entre el carrer Ponent i el carrer de l’Església
C/ de Rafel de Casanovas
C/dels Pins entre el carrer València i el Carrer Ponent

El projecte no contempla l’enderroc de cap de les instal·lacions existents a excepció del soterrament o acondicionament  de qualsevol cablejat aeri existent. Pel que fa a la xarxa de sanejament, no se substituirà la xarxa actual però es col·locaran nou embornals substituint els existents i afegint-hi de nous per reforçar els sistema.

La segona fase que s’aprovarà en el futur, implicarà l’actuació  al Carrer Ponent, Carrer de l’Església, Carrer Joan Miró i carrer de Mestral.

Galeria d'imatges

premsa2.JPG
Panoramica_2_B.jpg

Document Actions