Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou presenta un Pla amb mesures per pal·liar els efectes de la crisi

El programa iniciat ja al 2009 promou actuacions de caràcter fiscal i econòmic, ajudes socials al ciutadà i d’austeritat en la despesa pública.

dimecres 02 juny 2010

L’Ajuntament de Salou ha presentat avui en roda de premsa el conjunt de mesures econòmiques del Pla Anticrisis 2010 que ja va ser iniciat l’any 2009. L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor de l’àrea d’Economia i Hisenda, Jesús Barragán, han detallat les actuacions que s’estan desenvolupant al municipi.

El programa inclou un conjunt de 52  mesures que es van començar a aplicar ja al 2009 i que incorporen noves  accions en matèria fiscal, econòmic, social i de austeritat en la despesa municipal. Aquestes mesures impliquen un estalvi de  3,5 milions d’euros respecte a les despeses de personal, manteniment i subvencions de l’any passat.

Entre les mesures de caràcter fiscal, es farà un ajornament dels impostos i taxes municipals així com de la taxa d’obertura de locals comercials fins el 31 de juliol per tal donant més marge al ciutadà per realitzar el pagament. Una altra de les mesures serà la invitació a empreses locals en la contractació i adjudicació de contractes en igualtat de condicions en el procediment de contractació per fomentar que les firmes locals participin en els concursos oberts pel Consistori.

Pel que fa a les mesures de caràcter social, destaquen les bonificacions del 10% a la quota pel servei de transport escolar, per ser membre de família nombrosa així com una reducció de la quota mensual pel servei de transport escolar en aquelles famílies amb dificultats econòmiques.

Referent a les mesures encaminades a fomentar l’austeritat en la despesa, ja al 2009 es va fer una reducció del 5% en els salaris dels regidors i una reducció en la partida assignada  a representació institucional.  L’alcalde ha remarcat que l’Ajuntament de Salou “seguirà les recomanacions de la Comissió Municipalista de Catalunya (FMC i ACM) en matèria de retallada salarial a polítics i càrrecs de confiança” i ha afegit que “si ja ho vam fer quan vam entrar per afrontar el dèficit del consistori, no dubtarem a tornar a fer-ho si la Comissió ho considera oportú”.

En l’àmbit de reformes de les gestions administratives que s’estan desenvolupant per la seva modernització, aquestes també van encaminades a facilitar els tràmits al ciutadà i estalviar en la gestió de documents administratius. Com a novetats del 2010, s’incorpora un nou programa de gestió de llicències municipals que agilitzarà la gestió de documents així com la reducció dels tràmits i terminis per la contractació d’obres i serveis municipals i obertura d’establiments comercials.

L’Ajuntament vol impulsar més mesures per fomentar l’estalvi, com facilitar als contribuents el pagament dels impostos i altres taxes municipals amb la implantació de la fórmula de pagament fraccionat, és adir, permetre que el ciutadà realitzi en varis terminis dins de l’any, en funció de les necessitats del ciutadà.

 L’alcalde de Salou ha remarcat que “aquestes mesures volen pal·liar els efectes de la crisis a famílies, comerciants, empreses,  arribant a tot el teixit social” i ha afegit que “la reducció en el salari d’un 5% en els càrrecs de confiança i els polítics va ser una de les mesures presses només entrar al govern”. Per la seva banda, el regidor de l’àrea d’Economia i Hisenda, Jesús Barragán ha remarcat que “ens vam donar compte quan vam entrar de la importància d’aplicar mesures per afrontar els efectes de la crisis i aquestes mesures van orientades a aquest objectiu, sent per aquest govern una prioritat”.

Document Actions