Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou reforça els serveis de distribució i subministrament d’aliments de les entitats, davant la crisi social de la COVID-19

dimecres 25 novembre 2020

El ple municipal celebrat aquest migdia també ha fet pública una declaració institucional per reclamar un paper actiu dels municipis en l’assignació i gestió dels fons europeus de recuperació Next Generation EU

L’alcalde Pere Granados, ha argumentat, pel que fa l’aprovació amb esmenes d’una moció relativa a pal·liar la situació de crisi a nivell local, que ‘entre tots, hem d’enriquir les accions per tal d’atendre l’emergència actual, com a conseqüència de la pandèmia i també de l’aturada de l’activitat turística’

 

El Consistori salouenc reforçarà els serveis de distribució i subministrament d’aliments de les entitats com Càritas i Eluzai, davant l'emergència social provocada per la COVID-19. Aquest compromís es desprèn de les esmenes a una moció D'ERC que han estat presentades avui per l’Equip de Govern municipal i aprovades a la sessió plenària, relatives, per una banda, a la consolidació “d’un nou mecanisme de coordinació amb les entitats, en el què l’Ajuntament de Salou actuï, amb recursos propis, com a comprador i subministrador, especialment d’aquells lots o productes més necessaris, per tal de reforçar el sistema existent, tot garantint les demandes socials existents”. 

I, per l’altra, a “activar, de nou, si una situació de confinament futur ho requereix, el servei de càtering a domicili, com es va fer durant el primer confinament, ampliant, així, el servei que actualment s’ofereix a les persones en situació de dependència i que, per la seva situació personal i/o sociofamiliar, poden presentar dificultats per garantir la seva alimentació”.

Les esmenes presentades per l’Equip de Govern, format pels grups de Sumem per Salou i PSC, feien referència a una moció d’ERC relativa a afrontar la situació de crisi a nivell social, provocada per la COVID-19.

L’alcalde Pere Granados, sobre les esmenes presentades, ha argumentat que, entre tots, “hem d’enriquir les accions per tal d’atendre l’emergència social, com a conseqüència de la pandèmia i també de l’aturada de l’activitat turística”.

Per la seva banda, el regidor de Govern David González, s’ha referit expressament a l’optimització de la xarxa de voluntariat pel que fa als recursos humans i a la bona col·laboració entre Ajuntament i les pròpies entitats. 

Cal recordar que atesa la situació d’emergència social i econòmica que viu Salou des dels darrers mesos, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Benestar i Serveis Socials, ha gestionat i coordinat les accions i mesures per garantir l’atenció i l’assistència a persones, famílies i col·lectius vulnerables. 

Aquestes mesures, amb el suport de Càritas, Eluzai i Creu Roja, passen per l’activació d’un punt d’aliments municipal al Parc de la Ciutat, complementari als existents, que ha comptat amb el voluntariat d’Eluzai, en el què es van repartir 14 tones d’aliments fins a l’agost, destinant, també, 22.000 euros.

Així mateix, cal destacar l’activació del servei de repartiment a domicili de lots d’alimentació infantil personalitzats per a nadons, dels quals se n’han repartit, fins al moment, 54.

També, l’activació de les targetes moneder Creu Roja, en col·laboració amb Bon Àrea, amb un import de 100 euros, que es continuen lliurant a les famílies; destinant 9.000 euros, fins ara.

Ajudes que cobreixen necessitats bàsiques dels nuclis familiars amb diferents problemàtiques, destinant 73.000 euros fins al moment present.

Ajudes urgents de tresoreria consistents en ajudes de caixa de fins a 60 euros per a aliments, transport, butà, farmàcia, etc., destinant 8.000 euros fins al moment.

Ajuts als subministraments d’aigua, llum i gas, ampliant la partida, enguany, fins els 138.000 euros. I finalment, ajudes per a pobresa energètica, destinant 7.500 euros fins ara.

D’altra banda, el ple d’avui ha fet pública la declaració institucional de l’Ajuntament de Salou per reclamar un paper actiu dels municipis en l’assignació i gestió dels fons europeus de recuperació Next Generation EU. Aquest document és el resultat d’una moció originàriament registrada pels grups de Govern, Sumem per Salou i PSC, a la qual es van adherir, posteriorment, els grups municipals d’ERC, Ciutadans i PP. 

Relativa a aquesta declaració institucional, l’alcalde de Salou ha fet una reflexió al seu voltant i ha dit que “Europa està molt lluny de la ciutadania” i la desconnexió entre les persones i els governs europeus és un fet i un dèficit. 

Per Granados, “cal tenir més en compte els municipis i el municipalisme”, perquè “qui millor coneix les necessitats de les persones i de les empreses són els propis municipis”.

L’alcalde de Salou, que a més és diputat provincial de Projectes Europeus a la Diputació de Tarragona, ha dit que “tenim molt d’interès, com a municipi, i com a regió en estar presents en tot allò que es pugui decidir a través de la nostra comunitat autònoma i l’Estat”, per tal de ser “molt propers a les persones”.

Per la seva banda, el regidor portaveu de Sumem per Salou, Jesús Barragán, ha manifestat que “la mobilització d’aquests grans recursos econòmics europeus suposa una oportunitat única de transformar el país; i els ajuntaments som l’opció més propera a la ciutadania, per la qual cosa no podem ser aliens”.

El ple d’avui també ha aprovat, amb els vots favorables de l'Equip de Govern, el compte general de l’exercici 2019 de l’Ajuntament de Salou, Patronat de Turisme i Consorci Centre Recreatiu i Turístic. 

Així mateix, un altre punt de l’ordre del dia que ha obtingut el vot favorable de totes les forces polítiques ha estat la signatura del contracte programa 2020 entre l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Salou per a la prestació del Servei d’informació i atenció a les dones, la realització de polítiques d’igualtat i l’ampliació dels serveis que es presten en el servei d’informació i atenció a les dones. 

Finalment, s’ha aprovat també, per unanimitat del Govern, Sumem i PSC, i de l’oposició, ERC, Ciutadans i PP, l’addenda econòmica al conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Salou per al Pla Educatiu d’Entorn del curs escolar 2020-2012.

El ple d'avui s'ha iniciat amb unes paraules de l'alcalde demanant un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la violència masclista, atès que és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Document Actions