Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou s’afegeix a la campanya solidària de recollida de taps de plàstic per salvar la vida de la petita Aitana

La regidoria d’Acció Social, juntament amb la de Salut Pública i Qualitat Ambiental, instal•la una urna al Mercat Municipal per col•laborar-hi

dimarts 28 febrer 2012

Aitana García té 10 anys és de Tarazona i va néixer amb una cardiopatia congènita. Des dels serveis metges l’única solució possible que veuen per a la petita seria un doble trasplantament de pulmó i cor, sent una operació quirúrgica complicada i que s’hauria de fer a l’Hospital Infantil de Boston, als Estats Units. La família necessita, per a aquesta segona intervenció mèdica vital de l’Aitana, la quantitat de 200.000 euros; és per això, que van encetar fa gairebé un any aquesta campanya solidària i van posar en marxa l’Associació “Una sonrisa para Aitana”, que vol també ajudar a altres menors que ho necessitin.

Una empresa de reciclatge d’Alacant s’ha compromès a pagar pels taps recollits per tal de finançar el cost de la intervenció. Per cada tona de taps de plàstic la planta de reciclatge d’Ibi abona 300 euros a la família d’Aitana; acostant cada cop un poc més, a la família de la petita Aitana a la xifra que necessiten per fer front a les despeses de les intervencions quirúrgiques.

En aquest camí de lluita per la vida i solidaritat estan col·laborant diferents entitats, associacions, centres educatius, empreses i institucions, d’arreu del país: com la fundació SEUR que participa com a plataforma per traslladar de manera gratuïta els taps a la planta de reciclatge d’Ibi o l’Agència Halcón Viajes, entre d’altres.

Per aquest lloable motiu les regidoria d’Acció Social i la regidoria de Salut Pública, Qualitat Ambiental, s’uneixen per fer una crida a la ciutadania salouenca per col·laborar i donar ple suport a la campanya. Una empenta solidària que es va engegar al nostre municipi mitjançant l’actuació d’un matrimoni salouenc: l’Ana Queralt i el seu marit, Moisés Regué. Un simple tap que llencem a la brossa serveix per col·laborar, pot semblar un petit pas; però és l’espurna decisiva i solidària per salvar entre tots la vida d’una nena.

Aquest matí, el regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla; la promotora de la iniciativa a Salou, Ana Queralt; i el regidor, de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, han estat presents al Mercat Municipal de Salou per difondre la campanya a la ciutadania.

El regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla, ha agraït als ciutadans de Salou la seva col·laboració en aquestes accions socials, “perquè es tracta d’un simple tap i si col·laborem tots plegats, es converteix en un gran gest col·lectiu de solidaritat que pot tapar el dolor de l’Aitana i la seva família i a la vegada, destapar un somriure a tot arreu”. Pedro Lavilla, va afegir que “aviat s’uniran a la iniciativa diferents centres educatius de Salou”.

Qualsevol tap és vàlid sempre que sigui de plàstic: taps d’ampolles d’aigua; taps de tetrabricks de llet, vi, cola, cafè, sucs; taps de recipients de xampú, suavitzants, colònies... D’aquesta manera el nostre municipi no només ajudarà a la petita Aitana i a la seva família ha mantenir encesa l’esperança; sinó que a més contribuirà amb el medi ambient.

La gent que vulgui fer un donatiu té el següent compte obert al Banc Santander: 0049 0833 58 2990836144; per altra banda es pot consultar tota la informació relativa a la campanya solidària a les pàgines web: www.unasonrisaparaaitana.org ; luisgarciagarcia@live.com

Galeria d'imatges

DSCF1039.JPG
DSCF1039.JPG

Document Actions