Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou signa el conveni amb el restaurant del Club Nàutic per formar alumnes com auxiliar d’hoteleria

La formació s’adreça als joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori però no han aconseguit el títol de graduat/da en educació secundària

dilluns 21 gener 2013

L’Ajuntament de Salou ha signat avui un conveni amb el restaurant del Club Nàutic de Salou i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per tal de formar al estudiants que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria de l’especialitat d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restaurant.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la Regidora d’Ensenyament Júlia Gómez, s’ha mostrat molt satisfet d’aquest conveni i el desenvolupament que ja està tenint el curs que va començar el passat setembre   donat que “és una gran oportunitat pels joves que no han obtingut la titulació de la ESO i que amb aquesta via tenen possibilitat de continuar els seus estudis o treballar en món del turisme amb el recolzament d’una formació adequada a l’oferta laboral que existeix a la nostra ciutat”.
La formació de PQPI d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restaurant i bar crea un perfil professional relacionat amb l’àmbit d’hoteleria i turisme que reforçar el sector econòmic i empresarial majoritari al municipi. Aquests estudis capaciten per preparar aliments i elaboracions culinàries senzilles, assistir a en la preparació d’elaboracions més complexes, i preparar begudes senzilles i menjar ràpid i tenen una durada d’un curs acadèmic.

El conveni permet que els joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori però no han aconseguit el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria puguin continuar la formació en el sistema educatiu i no disposen de preparació professional suficient per incorporar-se plenament al món del treball.
La firma d’aquest conveni ve motivada perquè aquest col•lectiu, ateses les seves característiques,  requereix d’un recurs específic que permeti millorar la formació de cada jove i li faciliti iniciar el seu itinerari de transició al món laboral i a la formació permanent.

El conveni per tal de realitzar aquest programa de qualificació professional inicial en la modalitat Pla de Transició al Treball (PTT) es signa amb la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament  d’Ensenyament i l’Ajuntament de Salou i tindrà vigència durant 2012-2013. El  programa forma part de l’oferta de programes de qualificiació professional incial (PQPI) que engloba diferents programes de qualificació professional incial en diversos centres per ser impartits en el curs acadèmic 2012-2013

Mitjançant el conveni amb el Restaurant Club Nàutic de Salou,  l’Ajuntament facilita les instal•lacions del Club i equipaments necessaris per aquesta formació. Sergio Martin Chamorro com a representant del Club Nàutic aportarà els recursos necessaris pel correcte desenvolupament d’aquesta formació com la col•laboració en l’atenció individualitzada a cada jove en el seu procés formatiu, en el de la seva inserció laboral i en la seva incorporació a altres formacions.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions