Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament inicia els tràmits per desenvolupar la segona fase del Camí de Ronda

Demà també s’aprovarà la regulació de les activitats de publicitat a la via pública limitant els espais i els horaris per facilitar la convivència i competència

dimarts 25 gener 2011

L’Ajuntament inicia els tràmits per començar a desenvolupar la segona fase del Camí de Ronda segons ha explicat avui l’alcalde de Salou, Pere Granados, durant la roda de premsa prèvia al ple. També han estat presents, el regidor d’urbanisme, Marc Montagut, el Regidor de Turisme, Alberto del Hierro i el regidor de l'àrea de Gestió Econòmica i Gestió Interna Jesús Barragán.

En concret, s’acceptarà la proposta per realitzar una permuta entre l’Ajuntament de Salou i la Comunitat de Propietaris Sant Jordi d’un terreny afectat pel Camí de Ronda,  que és propietat d’aquesta Comunitat per un altre situat al Carrer Replanells de propietat municipal. El terreny afectat se situa en el tram on finalitza la Primera Fase del Camí de Ronda, punt on s’iniciarà la segona. La Comunitat de Propietaris Sant Jordi té uns 60,63 m2 afectats, una franja de 38 metres de llarg per 1,60 metres d’ample. Aquesta permuta és una alternativa a la compensació econòmica del terreny afectat d’expropiació amb motiu de la Segona Fase del Projecte del Camí de Ronda.

L’alcalde de Salou ha remarcat “amb aquest tràmit comencem ja a treballar en la Segona Fase del Camí de Ronda ” i ha esmentat les reunions “molt positives” realitzades recentment amb el Ministerio de Medio Ambiente i el Colegio de Abogados de Madrid per continuar el projecte. Granados  ha explicat que “estem treballant per agilitzar al màxim  els passos i tràmits necessaris, i resoldre aquells esculls que puguin bloquejar algun aspecte del projecte”.

 


Regulació de la publicitat a la via pública
Demà també passarà pel ple l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança general de desenvolupament d’activitats a la via pública. Aquesta ordenança determina directrius respecte a l’ocupació de via publica i en particular també regula els assumptes de publicitat  dinàmica ja sigui de caràcter manual, repartiment domiciliari, mitjançant vehicles o oral.

En concret, la publicitat oral és aquella  que transmet els missatges de viva veu amb material de suport. Aquest tipus de publicitat no estarà permesa en tot el municipi excepte a:

- Tram final del carrer Verge del Pilar amb confluència amb el Passeig Jaume I el Conqueridor, en l’espai que l’Ajuntament delimitarà. Cada establiment o podrà destinar en aquest espai dues persones publicistes. El repartiment no podrà realitzar-se entre les 03.00 i les 08.00.
- Avinguda de Carles Buigas des del tram comprès des de la porta d’accès al Parc Municipal fins a la cruïlla amb el carrer Vendrell. En aquest cas només es podrà destinar una persona.
- En la vorera frontal a la façana del local on únicament es podrà realitzar publicitat de la seva pròpia activitat autoritzada i per una única persona.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comentat que es tracta de “una regulació necessària que hem volgut impulsar perquè racionalitzarà l’ús dels espais i el temps en el que es pot realitzar aquesta activitat” .  Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Montagut, ha remarcat que es tracta “d’una regulació realitzada amb el suport del sector comercial que facilitarà la convivència i competència”.

 

 

 


Tecnologia d’estalvi energètic
Demà també s’aprovarà el projecte per aplicar la tecnologia LED a les instal•lacions semafòriques de Salou.  Aquestes obres de substitució que tindran una durada màxima de tres mesos impliquen un import màxim de 176.343 euros.  Igualment, es realitzarà l’aprovació definitiva del projecte d’obres ordinàries per a la millora de les instal•lacions d’enllumenat públic de Salou en la seva cinquena fase. El regidor d’urbanisme, Marc Montagut, ha explicat que són projectes adreçats “l’estalvi econòmic i energètic”

Aquest Projecte determina l’adequació de l’enllumenat públic de Salou la qual es denomina com a “sector de l’Espigó del Moll i del Passeig Miramar” i que inclou les dues voreres del passeig, la Plaça Venus i l’Espigó del Moll, tot dins del casc urbà de la població de Salou.  El total de punts de llum afectats és de 274 dels quals en 163 es procedirà a l’adequació o al canvi total de la lluminària actual i, en el seu conjunt, s’instal•laran 324 làmpades de sodi.

Document Actions