Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou demana consens polític en el creixement sostenible del municipi amb la inversió del Barcelona World

Al ple d'avui també s’ha aprovat definitivament el conveni que desbloca comercialment la zona de l’edifici de l’antiga Duana

dimecres 03 octubre 2012

El ple de l’Ajuntament de Salou ha tractat avui del Barcelona World tot destacant la importància de la inversió anunciada pel grup Veremonte conjuntament amb la Caixa que ha de permetre crear sis grans ressorts tematitzats al voltant dels terrenys de PortAventura amb una inversió de 4.700 milions d’euros. L’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair les aportacions de tots els portaveus dels grups municipals en aquest debat perquè “tots els regidors defensem Salou i busquem que el nostre municipi en surti beneficiat, en això hi treballarem tots, segur”. Granados ha assenyalat que “sense cap mena de dubte la feina ben feta ha tingut èxit ja que tenim plantejada a casa nostra una de les inversions turístiques més importants d’Europa  que suposaran un gran dinamisme econòmic amb un aspecte social molt important i que suposarà un revulsiu a tots els nivells”. En aquest sentit, el batlle  ha destacat que “es donarà peu a generar 20.000 llocs de treball en el nostre territori” i ha recordat els múltiples beneficis que això pot reportar al municipi. Així, l’alcalde, també ha volgut insistir que “ara és el moment de plantejar-se quin és el model de ciutat que volem: una ciutat sostenible i amb qualitat de vida;  és el moment de treballar per aconseguir noves infraestructures; que se n’acabin d’altres com el corredor del mediterrani o que s’optimitzi l’aeroport, l’alta velocitat...”. 

 

En un altre ordre de coses, el ple de l’Ajuntament també ha donat llum verda definitiva al conveni amb la propietat de l’antiga Duana, Amsamar. Avui, ha passat a aprovació unànime de tots els grups les al·legacions consensuades amb l’empresa de manera que l’acord és total i “s’ha desblocat una qüestió històrica del municipi”, ha reconegut el batlle. Amb l’acord el POUM queda ja aprovat definitivament el conveni urbanístic que afecta a la zona dels carrers Barcelona, Major i Llevant i  al solar (d’uns 2.300 m2 de superfície), se li atorga l’antiga qualificació d’ús residencial, si bé preveu planta baixa i la primera planta d’ús comercial a més d’haver consensuat altres aspectes estètics i matisos que han fet possible l’acord entre Ajuntament i empresa.

 

Al plenari d’avui també s’ha aprovat una modificació de les condicions de la zona blava després d’una ampliació de poc més de 200 noves places també vigents durant l’hivern que afecten l’estacionament als carrers Barcelona, Berenguer de Palou (des la Via Augusta a la Via Roma), Via Augusta, Via Roma (des del carrer Barcelona a la Plaça de Francesc Macià) i carrer Ciutat de Reus (de la Via Augusta al carrer Sínies) per tal d’afavorir una rotació comercial i afavorir la mobilitat al centre de Salou. En aquest sentit, el govern municipal ha proposat lliurar la targeta amb 200 hores gratuïtes als veïns residents de la nova zona blava (50 hores addicionals) i també s’ha acordat avançar a aquest mes d’octubre el lliurament de la targeta d’aparcament gratuït amb 150 hores per a la resta de veïns del municipi que paguin l’impost de vehicles a Salou. D’aquesta manera, disposaran durant tot l’any de la possibilitat d’aparcar de manera gratuïta i distribuir les hores segons les seves conveniències, sense haver d’esperar a l’inici de la temporada de Setmana Santa. Per qüestions tècniques però aquests veïns podran recollir la nova targeta ben properament a l’oficina d’atenció al ciutadà.

Galeria d'imatges

foto.JPG

Document Actions