Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou es reuneix amb els veïns de Barenys per informar-los sobre el projecte de desviament del Barranc

El batlle els ha confirmat que s’està treballant per trobar noves fórmules de finançament per sufragar la canalització i el desviament del barranc així com el desenvolupament del Sector 03 Les Pomeres-Barenys

dimecres 16 maig 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit amb els representants de l’Associació de Veïns de Barenys per parlar de l’actual situació del projecte de canalització i desviament del Barranc. Granados els ha informat de la voluntat tant per part de l’Ajuntament de trobar vies que recolzin el finançament del Projecte i la bona predisposició per part de la Generalitat amb qui es van reunir el mes d’abril. A la reunió també han estat presents el Regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut i la regidora de Manteniment de la Ciutat, Serveis i Via Pública, Maria José Rodríguez.

“Volem informar als veïns de tots els passos i esforços que estem fent per desenvolupar aquest projecte i per trobar vies de finançament que recolzin el seu desenvolupament” i ha afegit que “és cert que l’actual escenari implica una sèrie de dificultats econòmiques però solucionar la problemàtica del Sector 03 és una prioritat i volem trobar la millor manera per fer-ho”. L’alcalde de Salou es va reunir el passat 12 d’abril amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per tal planificar una solució al finançament de les obres del projecte de canalització i desviament del barranc de Barenys, que té un cost global d’uns 14 milions d’euros.

Durant la reunió, els representants de l’Associació han aprofitat per traslladar-li a l’alcalde la seva opinió a més de suggerències sobre altres temes que afecten el barri. L’alcalde i els regidors han pres nota per col•laborar de manera conjunta.

Recordem que el Pla Parcial del Sector 03 Les Pomeres-Barenys es va aprovar definitivament el passat mes de febrer. Aquesta àrea que consta de 85 hectàrees de sòl inclou tres zones diferenciades: una d’hotelera amb la construcció de vuit ressorts de gran qualitat  que ampliarà l’oferta turística de la ciutat.  En segon lloc, el pla inclou una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees de terreny i que acollirà uns equipaments amb capacitat per a desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició en un àmbit de referència a la zona de la Costa Daurada. Aquesta segona àrea suposarà un nou atractiu amb un increment de l’oferta esportiva i turística que es projecta amb l’objectiu principal desestacionalitzar la temporada turística i generar beneficis pel municipi. La tercera zona és la que allotjarà indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.   El projecte de caràcter global que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis permetrà reactivar l’economia del municipi. A més, el pla parcial inclou una zona verda d’unes 15 hectàrees que es construirà al voltant del barri de la Salut integrant-lo dins el Sector 03-. Els estudis econòmics apunten que tota aquesta zona permetrà generar directament uns 2.000 llocs de treball en els propers anys.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions