Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou felicita l’Associació Eluzai per la seva tasca humanitària, en primera línia, durant la pandèmia de la COVID-19

dimarts 30 juny 2020

Pere Granados, acompanyat de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza; i del regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, va visitar ahir dilluns la seu de l’entitat, situada a l’Església Protestant de Salou

Es va entrevistar amb el pastor Josué García, l’assistenta social d’Eluzai, Margarita Barrios, i una desena de voluntaris / àries

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i del regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, va visitar ahir dilluns la seu de l’Associació Eluzai, situada a l’Església Protestant de Salou, per felicitar-la, en nom de l’Equip de Govern, i de la Corporació, per la seva tasca humanitària, “en primera línia”, durant la pandèmia de la COVID-19.

Van intercanviar impressions amb el pastor de l’església, Josué García, l’assistenta social, Margarita Barrios, i una desena de membres del cos de voluntariat.

L’alcalde els va agrair el seu compromís i suport constant a les famílies més vulnerables, que “no tenien les necessitats bàsiques cobertes”, durant el període de confinament i de desescalada.

En aquest sentit, Granados assegurava que “sou una peça clau per al servei a les persones, i per aconseguir que moltes famílies puguin fer front a les circumstàncies difícils que vivim”. El mandatari els va animar a “continuar treballant i col·laborant, conjuntament, amb la mateixa intensitat que ho hem fet fins ara”.

Cal dir que el nombre de persones que han acudit al servei de donació d’aliments ha augmentat durant els darrers mesos, però, segons membres de l’entitat, “s’han pogut cobrir totes les demandes”, gràcies a la Unió Europea, que ha enviat a l'associació 10.000 quilos de productes alimentaris, en la darrera aportació; i al Banc d’Aliments, que també ha augmentat la quantitat que donava al municipi. En total, durant el període de l’estat d’alarma, l’associació Eluzai ha atès unes 160 famílies, que equivalen a unes 500 persones.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, va assenyalar que “el punt d’alimentació municipal funciona gràcies al seu voluntariat”. L’edila també va dir que “l’associació Eluzai fa una doble funció, no només de repartiment, sinó també d’adquisició d’aliments, i un seguiment de totes les famílies que hi acudeixen”.

Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, va valorar molt positivament l’activitat de l’associació, la qual ha treballat, al costat de l’Ajuntament, “per tal de millorar la qualitat de vida de moltes persones del municipi”.

El pastor de l’església, Josué García, també va donar les gràcies, en nom de l’entitat, per la col·laboració, la confiança, i les trucades d’ànim per part de l’alcalde i del Consistori; i, en aquest sentit, li va atorgar a Granados una carta d’agraïment.

García explicava que, durant els mesos de pandèmia, “s’han unit més joves al cos de voluntariat, i la gent gran també ha volgut continuar participant, com sempre, malgrat la seva situació de risc”.

 

12 anys, al servei de les persones

L’Associació Eluzai és una entitat sense ànim de lucre, que es va fundar l’any 2008, a Salou. Al llarg d’aquests 12 anys de trajectòria, ha anat incrementant els seus serveis. Tota l'activitat és coordinada per la presidenta de l'associació, la treballadora social Patricia Ruiz.

Actualment, l’entitat compta amb uns 15 voluntaris / àries; i ofereix donació d’aliments, cada mes, i de roba, cada dos mesos. Així mateix, disposa, encara que, actualment, no es troben habilitats, per qüestions de seguretat i d’higiene, de dutxes i de servei d’esmorzar.

A més, Eluzai dona ajuts econòmics a les famílies més vulnerables, com són el pagament de factures i de lloguer d’habitacions, per tal de garantir les seves necessitats bàsiques.

També realitza nombroses accions per recollir aliments, productes tèxtils i donacions econòmiques, com són la recollida de roba, a través del contenidor col·locat al costat de l’església; mercadets; el Gran Recapte, al mes de desembre; beques de menjador; tallers de costura; exposicions; grups de suport a famílies monoparentals; i atenció psicològica; entre moltes altres iniciatives.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG

Document Actions