Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou lamenta la posició del PSC de defensa de la propietat privada per sobre de l’interès general

dimecres 26 març 2014

Salou ha aprovat al plenari d’avui una proposta d’acord per tal de dur a terme una modificació puntual del POUM per desvincular del Sector-03 els terrenys del tram final del Barranc de Barenys, prèvia certificació de la Generalitat de Catalunya que acrediti l’existència de crèdit suficient al present exercici 2014 per dur a terme les expropiacions de les finques afectades.

La petició, que es trametrà a la Generalitat de Catalunya, pretén constatar que -per fer front a l’adquisició d’aquests terrenys per on s’ha d’endegar el tram final del barranc- es considera del tot necessari disposar d’un certificat de la Generalitat de Catalunya on quedi reflectida la liquiditat pressupostària en l’exercici de l’any 2014. La proposta quantifica el valor total de les expropiacions en 4.593.750.-€.

L’alcalde, Pere Granados, s’ha felicitat perquè “amb aquest pas històric es dona inici a la solució definitiva d’un problema endèmic com són les inundacions del barri de la Salut”, a més d’agrair el suport que ha rebut dels grups polítics que li han donat el suport a la proposta.

Aquest acord, ha rebut els vots favorables del govern, un regidor d’UTPS i de RDS; mentre que el PSC, un regidor d’UTPS, Macho Quevedo, i UMdC, Salvador Pellicer, no hi han votat favorablement.

En aquest sentit l’alcalde ha lamentat el posicionament de PSC i els regidors que s’han desvinculat de l’acord, “ja que irresponsablement s’han pronunciat en defensa de la propietat privada per sobre de la defensa dels interessos generals de la ciutat”. Granados remarcava que “és impropi d’un càrrec públic passar per davant dels interessos generals l’interès privat”, recordant que “el que és prioritari és realitzar les obres del barranc per evitar més perjudicis a Salou i a molts salouencs”. L’alcalde manifestava que “ningú entendrà mai perquè el PSC i els regidors Pellicer i Macho Quevedo no han votat a favor de les inversions al barranc, demostrant que no estan a l’alçada de les circumstàncies i que no tenen visió de ciutat ni de futur”. 

Recordem que aquesta inversió al barranc de Barenys, que suposa 15’5 milions d’euros, està inclosa dins l’acord de col·laboració al qual van arribar (i que va signar l’alcalde de Salou, Pere Granados) l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, per tal d’impulsar un seguit de projectes en infraestructures i serveis.  

Document Actions