Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde demana al plenari municipal de Salou unitat política per tal d’aconseguir l’estació ferroviària al municipi

Pere Granados insisteix que cal una posició ferma del consistori perquè el municipi no quedi aïllat en la connexió amb la xarxa de RENFE

dijous 26 novembre 2009

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat en el decurs del plenari d’avui unitat política de tots els grups per fer front a una realitat més que preocupant. “Ens han confirmat que Salou no compta amb una estació ferroviària i que, per tant, no existeix un ramal de connexió amb la infrastructura ferroviària de futur i PortAventura-Salou”, ha lamentat. Així, ha explicat com en la darrera visita efectuada al Ministeri de Foment i a ADIF per veure el traçat “hem constatat que des de fa un any i mig ha desaparegut del plànol d’execució d’obres l’estació de trens del municipi”, deia.  Per tant, Pere Granados, ha exposat la preocupació del nou govern per aquest fet i “des d’aquí faig una crida a la unitat política i ciutadana per a la consecució de l’estació de Salou” a més de brindar la mà a la resta de formacions “per treballar tots junts a favor de l’estació”. 

El batlle de Salou ha reflexionat sobre l’estat avançat i evident de les obres del Corredor del Mediterrani al llarg dels termes municipals dels municipis veïns i ha fet la comparativa amb Salou. “Està clar que no hi ha un projecte, i per tant des del ministeri no han consignat ni pressupost ni tampoc es preveu licitar aquest ramal”, ha dit, “una situació que hem intentat reconduir en la darrera visita on el director general d’infrastructures ferroviàries, Carlos Maria Juárez, ens ha assegurat que es replantejaria el projecte”. “Vam sortir esperançats de la visita i pressionarem perquè Salou no es quedi enrera en les connexions ja que entre Salou i PortAventura ens visiten 5 milions de persones”, ha dit.

Al marge d’aquest punt, el ple municipal d’aquest matí ha desestimat les al·legacions a les taxes i ordenances fiscals presentades i també ha aprovat les bases que han de regir el concurs per a l’adjudicació d’una escola internacional al municipi a la zona del carrer Salvador Espriu, a tocar de la caserna dels Mossos d’Esquadra. Hi ha un termini de quatre mesos per tal que es presentin les ofertes al nou concurs que pretén dotar el municipi “d’un centre educatiu de primer nivell però on l’empresa que el vulgui assumir no tingui afany de lucre”, ha remarcat l’alcalde.

Document Actions