Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’IES Jaume I de Salou celebra amb una gran festa el 25è aniversari

dissabte 07 juny 2014

Ahir al vespre la direcció i docents del centre, antics alumnes, alumnes, Ampa i autoritats van celebrar plegats la festa de commemoració del quart de segle de vida

L’IES Jaume I de Salou va celebrar ahir al vespre amb una gran festa el 25è aniversari de la institució docent. I ho va fer aplegant alumnes i antics alumnes; pares i mares, membres de l’Ampa, professors i ex professors, empreses i empresaris, col·laboradors a més d’altres autoritats que no es van voler perdre l’ocasió de felicitar aquest centre públic innovador i compromès en la millora contínua, que s’ha anat transformant per atendre noves realitats i que va néixer com una escissió de l'IES Barbat i Miracle de Vila-seca. Al llarg del vespre, per l'escenari van desfilar moltes veus, totes elles per explicar vivències relacionades amb la història d'aquest centre que avui és pioner, molt reconegut i en el qual hi ha fins a 878 alumnes.

La conductora de l’acte va ser l’ex-alumna i corresponsal de TV3 a Madrid, Yolanda López, qui, va anar cedint la paraula a diferents persones relacionades amb el centre, els quals, conjuntament amb les actuacions del Cor Crescendo van anar omplint una vetllada plena d'emotivitat i on els alumnes del Batxillerat d'Arts Plàstiques i Arts Escèniques van treballar de valent per convertir l'escenari en un gran rètol de '25 anys'. En el marc de la música els joves del cor van cantar 'Mirall de Pau'; una cançó que reivindica que l'assignatura de música sigui obligatòria en l'ensenyament.

En l’apartat de parlaments, la directora del centre Montse Vallés va voler expressar la seva gratitud al compromís de la Comunitat Educativa per convertir un institut gran en un gran institut i arribar al moment actual amb una gran efervescència i amb 25 promocions d'estudiants ja a l'esquena. El batlle, Pere Granados, qui va lliurar junt amb la regidora d'Ensenyament, Julia Gómez, una placa commemorativa de la data a la directora no va voler perdre l'ocasió per “reconèixer l’experiència i la professionalitat demostrada pels diferents equips directius i docents que durant aquests anys han passat pel centre, i que amb el suport i la col·laboració dels pares i mares, han donat vida a tota una sèrie d’accions i iniciatives culturals de caràcter extraescolar que han enriquit el nostre panorama cultural i que es fan imprescindibles per tirar endavant un exercici responsable de ciutadania i enfortir i empènyer els nostres projectes col·lectius i el nostre futur com a ciutat”. A més, Granados també va recordar com “des de l’ajuntament sempre hem estat sensibles i atents amb la feina de l’institut i hem mostrat la nostra implicació i bona sintonia; perquè la nostra aposta coincideix plenament amb els objectius de qualitat acadèmica i d’excel·lència en la formació dels nostres joves i en una tasca basada en la solidesa en la preparació i el compromís amb la societat”.

Per la seva part, Mireia Sanllehí, exalumna i ara professora va parlar de la importància d’implementar assignatures d’emprenedoria; de tecnologies de la informació i de la comunicació i de la creativitat com a experiències vitals a desenvolupar en el dia a dia dels joves i amb una gran capacitat d'adaptació als canvis. Sanllehí, va recordar com en els seus temps d'alumna feia pràctiques amb màquina d'escriure i de tant en tant tenien accés a una sala d'ordinadors on aprenien el funcionament del MS2, una descripció que va aixecar el riure del nombrós públic present.

Anabel Sáiz, exdirectora i ara professora de Llengua, lectura, interculturalitat va iniciar el seu torn de paraula amb la música de Jaume Sisa i fent referència a la importància de la paraula com a eina per comunicar i per a establir tot tipus de relacions; assegurant que el centre aposta en el dia a dia per contagiar i potenciar la lectura entre els alumnes com a eina bàsica per al desenvolupament.

Raquel Barceló membre de l'Ampa, per tant mare i també exalumna, va parlar del compromís de la família i de la necessitat d'avançar Ampa i claustre de professors en una mateixa direcció i amb un mateix objectiu.

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, M. Àngels González, en el torn de paraules es va referir al centre com un punt de referència de qualitat dins les comarques de Tarragona; un centre que s'ha sabut adaptar i en el que, malgrat els moments actuals, les institucions i les empreses han garantit solidesa, energia i qualitat en el camp educatiu. A més, va recordar els seus lligams amb el centre, tant com a mare de dos alumnes com posteriorment en la seva faceta de regidora d'Ensenyament a Salou i posteriorment, amb el seu càrrec a la Generalitat.

L'acte també va servir per lliurar un present a cada un dels directors que ha tingut el centre: Vicenç Abellà; Manolo Vives; Carmina Rifaterra; Anabel Saiz; Rosa Guijarro; David Moyano i l'actual Montse Vallés.

Galeria d'imatges

portada_jaume1.jpg
assistents.JPG
placa_commemorativa.JPG
amb_presentadora.JPG

Document Actions