Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Oficina Municipal del Consumidor de Salou incrementa un 9% les reclamacions l’any 2010

Pel regidor de Consum, Pedro Lavilla, “la davallada de les reclamacions en l’àmbit turístic mostra l’increment de l’exigència i dels standards de qualitat de les nostres empreses”

dimarts 22 març 2011

Durant l’any 2010 l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Salou, ha rebut un total de 490 consultes, el que representa un 9% d’augment respecte l’any anterior. D’aquestes, 276 han acabat en expedients de denúncia, reclamació o queixa.

De fet, el 56 % de la totalitat de consultes han estat reclamacions, en la resolució de les quals, s’han realitzat mediacions per escrit amb les empreses per tal d’intentar satisfer les peticions dels consumidors.

Pel que fa al tipus de persones que han dut a terme les consultes, el 77% de les 490 consultes totals han estat realitzades per residents de Salou, el restant 23% han estat no residents que han tingut algun tipus de relació amb empreses del municipi. El sector amb més consultes i reclamacions ha estat el de les telecomunicacions, seguit del d’Habitatge i per últim el  de Serveis Turístics. El sector d’habitatge ha experimentat un augment important mentre que el dels serveis turístics ha sofert una disminució destacable.

El sector més problemàtic com en anys anteriors ha estat el de telecomunicacions. Els problemes més comuns han estat no compliment de les condicions contractuals per part de les empreses, errades en la facturació per càrrecs de missatge premium i números de tarificació addiciona i les dificutlats per donar de baixa els contractes.

En l’àmbit turístic, aquestes només representen un 10% front el percentatge del 16% de l’any 2009. Pel regidor de Consum, Pedro Lavilla, “aquesta davallada de les reclamacions en l’àmbit turístic mostra l’increment de l’exigència i dels standards de qualitat que estan aplicant les empreses de Salou per oferir el millor tracte als seus clients” ha dit.

S’ha de destacar que un 56% de la totalitat de consultes han estat reclamacions en la resolució de les quals s’han realitzat mediacions per escrit amb les empreses per tal d’intentar satisfer les peticions dels consumidors.

Document Actions