Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ordenança del taxi vindrà complementada amb l’obtenció d’un certificat municipal especial de taxista a Salou i cursos d’idiomes

Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, juntament amb les associacions del taxi de Salou treballen per donar un millor servei de taxi i oferir una millora en la qualitat en benefici de la ciutadania i adaptada als nous reptes moderns

dijous 23 agost 2012

El veritable esperit de l’extensa ordenança del taxi, vigent des del 6 de juny d’enguany, és la regulació i ordenació del taxi al municipi de Salou, combatre l’intrusisme il·legal i recollir els drets dels usuaris del taxi per millorar la qualitat del servei: tarifes visibles, taxis lliures de fum, dret de l’usuari a rebre un rebut, obligació del taxista a ajudar a persones amb deficiències físiques o mobilitat reduïda amb l’equipatge, taxis confortables de com a mínim 5 places, obligació de tenir els vehicles nets i la indumentària dels taxistes neta (sense existir a l’ordenança cap catàleg de peces de roba), entre altres qüestions. Per aquesta raó, i amb l’objectiu d’oferir un millor i cada vegada més professional servei als veïns/es de Salou i al turisme que ens visita, durant la tardor i hivern es continuarà desenvolupant amb major intensitat els cursos d’idiomes organitzats per les associacions de Taxistes de Salou ( ‘Agrupación Radio-Taxi Salou’ i ‘Taxi Servei Logística S.L’), cursos adreçats als seus treballadors i que dinamitza la resta de sectors professionals.

Per altra banda, l’Ajuntament de Salou al mes de febrer realitzarà un examen obligatori per a tots els taxistes no només per als taxistes novells. Una prova obligatòria per a tothom i oberta a la resta de ciutadans que vulguin exercir la professió de taxista amb la possibilitat d’ampliar les 47 llicències de taxistes a Salou.

L’examen constarà de tres apartats:

Una prova de caràcter tècnic, on per exemple caldrà conèixer com funciona un taxímetre, mínims coneixements de mecànica d’un automòbil, entre altres temes.

Una prova de caràcter normatiu, on el taxista haurà de conèixer les ordenances del municipi: com l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana; l’Ordenança reguladora del servei urbà del taxi del municipi de Salou; o l’Ordenança municipal de trànsit entre altres.

Aquesta credencial especial  dels taxistes de Salou tindrà una validesa de 10 anys per als propietaris de taxis i de 4 anys per als taxistes assalariats.

Per últim, faran una prova de caràcter orientatiu, on els taxistes desenvoluparan els seus coneixements sobre els carrers de Salou i sobre els diferents tipus d’itineraris. Prioritzant-se sempre els itineraris més curts, sempre que no siguin direcció prohibida, per portar als passatgers a les seves destinacions.

Bases i contingut de la prova que es penjarà i comunicarà als interessats i es realitzarà a les instal·lacions de l’Ajuntament. Per accedir-hi és necessari: ser major d’edat; tenir el permís de conduir d’automòbil B2 ( o superior) o el B complementat amb el BTP (autorització per a la conducció de vehicles públics); carnet municipal taxista de Salou; no patir malaltia infecto-contagiosa o impediment físic que impossibiliti o dificulti el normal exercici de la professió; així com no tenir antecedents penals, entre altres requisits.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va assenyalar que “l’objectiu és potenciar la qualitat  del servei del sector dels professionals del taxis, combatre la crisi i l’intrusisme amb les millors eines i a la vegada, dinamitzar el sector i altres àmbits econòmics, per generar llocs de treball”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Taxistes_Salou.JPG
Taxistes_Salou.JPG

Document Actions