Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La biblioteca de Salou restarà tancada una setmana i durant 10 dies tindrà serveis limitats

S’aprofitaran aquestes tasques per fer canvis en el sistema informàtic i també l’inventari de l’any

dimarts 26 gener 2010

La biblioteca de Salou està immersa aquesta setmana i fins el 4 de febrer en un canvi de sistema de gestió, el qual afectarà alguns dels serveis que presta habitualment. Des de la regidora de Cultura s’informa a la població que fins el proper 4 de febrer no es podran donar d’alta ni de baixa ni tampoc fer modificacions a cap registre bibliogràfic ni d’exemplar propi; en canvi, sí que es permetrà el préstec als usuaris.

D’altra banda, un cop finalitzada aquesta primera etapa de migració del sistema la setmana del 8 al 13 de febrer, aproximadament, no es podrà fer cap tipus de préstec per la qual cosa el servei optarà per tancar les seves portes i aprofitar aquests dies per dur a terme l’inventari anual de material. Des de la regidoria es lamenta les molèsties que això pugui ocasionar a la població.

Les novetats que oferirà el nou sistema Millennium a nivell general i de forma gradual seran la possibilitat de gaudir de més documents durant més temps, l’enviament de correus electrònics per comunicar l’arribada de les reserves i dels préstecs interbibliotecaris o un nou catàleg que es podrà consultar des de casa a través d’un webopac, proper al concepte de web 2.0.

Però no tot són avantatges amb el nou programa de préstec. En el nou sistema Millennium, els documents que es tornin amb retard aniran acumulant punts de sanció. És a dir, com més documents en préstec més responsabilitat de tornar-los puntualment perquè els altres usuaris en puguin gaudir.

Amb el canvi caldrà, doncs, prendre més consciència que es tracta d’un servei per a tota la població. També caldrà, almenys al començament, una dosi de paciència per tots els inconvenients que representa qualsevol renovació i modernització, i més com aquesta, que afecta totes les biblioteques municipals de Catalunya, depenguin de la Generalitat, la Diputació o de l’Estat.

Document Actions