Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La biblioteca municipal de Salou modernitza el seu sistema de gestió bibliotecària

Tancarà la setmana del 22 al 27 de febrer per materialitzar el nou programa de gestió

dijous 18 febrer 2010

A partir de l’1de març, entrarà en funcionament el nou programa de gestió bibliotecària Millennium, que deixarà enrere l’actual sistema informàtic, tot i que la posada en funcionament està prevista per al 22 de febrer de forma interna per donar d’alta, modificar i donar de baixa registres bibliogràfics i d’exemplars propis, que s’han anat acumulat des de principis d’any amb el tancament de VTLS. Per aquesta raó, i per poder posar-se al dia de la gestió del fons i permetre treure les novetats d’aquest trimestre, la Biblioteca de Salou tancarà la setmana del 22 al 27 de febrer, tot esperant que, efectivament, a partir del dilluns 1 de març funcionin tots els serveis bibliotecaris amb normalitat.

El nou sistema permetrà posar en contacte en un sol catàleg totes les biblioteques de Catalunya -municipals, estatals i de la Diputació- amb un carnet únic per a tots els usuaris. Altres novetats que oferirà Millennium, a nivell general i de forma gradual, seran la possibilitat de gaudir de més documents durant més temps, l’enviament de correus electrònics per comunicar l’arribada de les reserves i dels préstecs interbibliotecaris o un nou catàleg que es podrà consultar des de casa a través d’un webopac, proper al concepte de web 2.0.
Però no tot són avantatges amb el nou programa de préstec. En el nou sistema  Millennium, els documents que es tornin amb retard aniran acumulant punts de sanció. És a dir, com més documents en préstec més responsabilitat de tornar-los puntualment perquè els altres usuaris en puguin gaudir.

Amb el canvi caldrà, doncs, prendre més consciència que es tracta d’un servei per a tota la població. També caldrà, sobretot al principi, una dosi de paciència per tots els inconvenients que representa qualsevol renovació i modernització, i més com aquesta, que afecta totes les biblioteques de Catalunya. Des del servei de Cultura de l’Ajuntament de Salou es demanen disculpes per les molèsties ocasionades pel canvi, però representa una millora del servei bibliotecari.

Document Actions