Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la Costa Daurada es prepara per rebre la festa del Cós Blanc

dijous 28 gener 2016

S’ultimen els detalls per la desfilada de les carretel·les; les disfresses; així com el muntatge de les Torres situades al carrer Ciutat de Reus

 

Aquest proper dissabte Salou viurà l’acte central de la festa major d’hivern: el Cós Blanc. Enguany, aquesta festa –que arriba a la 36ena edició- compta amb més participació que mai: un total de 30 carretel·les tematitzades (dues més que l’any passat) formades per més de 2.500 persones que desfilaran pels carrers del municipi  en una rua de lluïment que  començarà a les 11h del matí des del carrer Advocat Gallego i que donarà una volta fins arribar al passeig Jaume I i tornarà al punt de sortida. Ja per la tarda, en l’acte principal i més multitudinari de la festa major d’hivern, s’espera que unes 32.000 persones es congreguin al voltant del carrer Ciutat de Reus en una discoteca a l’aire lliure i també pel carrer Barcelona, en aquest recorregut en un ambient més tranquil i familiar.

Des de la regidoria Cultura i Festes porten setmanes preparant tot el muntatge i mantenint reunions amb colles i altres elements “perquè es una festa en la qual s’impliquen tots els salouencs i que aconsegueix reunir petits i grans en un mateix espai i gaudir d’un dia de festa i diversió tots plegats”, afegia la regidora de l’àrea, Mª José Rodríguez. Un dels atractius de la desfilada nocturna és la posta en escena de les carretel·les, amb les seves coreografies i les seves disfresses entrant al carrer Ciutat de Reus amb els equips d’il·luminació i so d’última generació per tal de dotar d’una major espectacularitat la celebració que any rere any bat rècords. Un any més, la sonorització equival al muntatge de deu concerts units en els 350 metres del carrer per on passa la desfilada.

Es preveu que al llarg del recorregut els 20 canons de confeti distribuïts al llarg del carrer -que s’instal·laran en unes torres protegides- llencin pels aires 25 tones de paperets; a més dels que tiraran les pròpies colles des de les carretel·les. Tota la desfilada estarà amenitzada pel DJ Ismael Cantos qui punxa música en directe sota la batuta de l’speaker Juanma Hidalgo qui ostenta per 34è any l’honor d’amenitzar la desfilada.

Aquests dies ja es pot veure tot el muntatge tècnic que comporta aquesta festa on el dissabte dia 30 de gener a partir de les 19 hores.

 

Dispositiu de Seguretat

Com és habitual també, es munta al voltant de la festa un pla d’autoprotecció on hi participen més de 350 persones incloent la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies, Bombers; empreses de seguretat, veïns, treballadors municipals i voluntaris.

En concret, la Policia Local de Salou junt amb Protecció Civil ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit per tal de que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18:00 hores i fins passades les 23:00h de la nit amb el 100% d’efectius en actiu. Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, c/ Advocat Gallego, c/ Carrilet, c/ Sínies. A més, com ha assegurat el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, “enguany hem apostat per crear un nou centre de comandament avançat més proper”, al bell mig del carrer Ciutat de Reus. A més, se situaran 4 ambulàncies estratègicament situades i dos camions de bombers.

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcaments controlats de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: pàrquing del Passeig Jaume I amb capacitat per a 500 vehicles; pàrquing Carles Roig, amb 750 places habilitades (al costat del camp de futbol); la zona urbanitzada a Emprius, amb una capacitat de 1.200 vehicles, a més d’una altra al voltant del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 600 vehicles més.

Des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, s’agraeix la col·laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou abans de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada.  Finalment, es recorda que caldrà atendre les indicacions de la Policia Local i de l’organització de l’esdeveniment, per tal d’aconseguir una festa segura i sense incidents.

Galeria d'imatges

cosblanc.jpg
IMAG1884.jpg

Document Actions