Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La comissaria de platja de Salou obre portes per potenciar el servei de seguretat de proximitat

L’any passat, en aquest indret, es van gestionar 5.000 atencions en quatre mesos i s’inverteixen 125.000 euros

dilluns 17 juny 2013

Salou ja ha obert les portes de les instal·lacions de la comissaria de Platja, ubicades al costat de la plaça de les Comunitats, al passeig Jaume I del municipi. Aquest servei, que es presta any rere any coincidint amb la temporada d’estiu des del 2004, pretén ser un punt de referència en l’atenció de proximitat al ciutadà i al visitant. De fet, les dades reflecteixen aquest bon servei ja que, de mitjana, cada més hi ha unes 1.200 atencions; és a dir, l’any passat es van comptabilitzar prop de 5.000 atencions en els quatre mesos d’obertura. El principal motiu pel qual es visita la caserna de platges de la Policia Local és informatiu; seguit dels tràmits amb altres administracions  i, finalment, la recollida de denuncies per petits furts o oblits. L’alcalde, Pere Granados, ha assenyalat com “per Salou la seguretat és bàsica; és una manera de donar un bon servei a la ciutadania, fidelitzar visitants i en aquests moments en que moltes administracions estan de retallades a Salou ho prioritzem”, ha apuntat. A la visita que s’ha fet avui a les instal·lacions, hi ha acudit el batlle, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Alarcón, a més del cap de la Policia Local, José Luís Gargallo; els agents destinats a la caserna junt amb altres representants de Mossos d’Esquadra i també de la Guàrdia Civil.

Així, fins a finals de setembre en aquest punt, un total de deu agents del cos de Policia treballaran des d’aquesta nova ubicació més propera al centre neuràlgic i turístic de Salou. Quatre agents circulen en bicicleta pel litoral; 4 agents més patrullen a diari a peu; a més d’haver-hi destinats dos agents fixes. Tots ells són agents preparats per atendre bàsicament al visitant estranger i coneixen, com a mínim un parell d’idiomes.  

El cost de la policia destinada a les platges puja a 125.000 euros per temporada; com està ja previst al pressupost del cos de policia local. La caserna obre a les 11 del matí i fins a les vuit de la tarda, però de manera permanent, les 24 hores del dia hi ha una comunicació per intèrfon amb la comissaria central. “Creiem que és molt important donar un servei de proximitat, el màxim eficient i nosaltres ho potenciem, ho prioritzem i assumim el cost perquè ho veiem fonamental i més pel servei d’informació que per altres qüestions ja que a Salou no hi ha gaire inconvenient en matèria de seguretat”. Així, cal recordar que des del 2009 fins al 2013 s’han reduït els fets delictius d’un 17%.

És important destacar la funció de coordinació en matèria de seguretat que es fa de tots els serveis de platja a través d’aquesta unitat, en contacte permanent molt especialment amb Mossos d’Esquadra; però també amb l’equip de Salvament i Socorrisme; i amb els responsables de les guinguetes de platja, tots ells connectats amb una emissora a la policia local.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN0138.JPG
DSCN0155.JPG
DSCN0155.JPG
DSCN0138.JPG

Document Actions