Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

LA COMPRA EN REBAIXES

dimecres 07 juliol 2004

Les rebaixes tenen la finalitat de donar sortida als articles que un cop transcorreguda la temporada estan a l'establiment. Aquest tipus de vendes només és poden realitzar durant dos períodes a l'any: hivern del 7 de gener al 6 de març i estiu de l'1 de juliol al 30 d'agost.

Cal no confondre les rebaixes amb altres tipus de venda a preus inferiors als habituals com són:

 Venda en liquidació: és la venda a preus inferiors pel tancament o anul·lació del negoci.

 Venda de saldos: és aquella en què es redueixen els preus dels productes per que es tracta d'articles passats de moda o deteriorats.

 Ofertes: són aquelles que es realitzen a preu més baix a fi de promocionar el producte.

Recomanacions a l'hora de comprar en periode de rebaixes

1. Els productes han d'haver estat amb anterioritat a la venda. El producte no pot tenir cap tara o defecte. El comerciant no pot adquirir-los especialment per a la venda en rebaixes.

2. Els articles rebaixats han d'estar ben diferenciats dels que no ho estan.

3. Els productes ha d'estar etiquetats correctament.Es imprescindible que el preu rebaixat consti sempre al costat de preu habitual.

4. El producte ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que tindria a preu no rebaixat. El consumidor ha d'exigir la factura, i si s'escau el document de garantia.

5. Si el producte és defectuós, l'establiment té l'obligació de canviar-lo. Qualsevol altre canvi, tant el periode de rebaixes com la resta de l'any, és una deferència que ofereix al comerciant i a la qual nomès està obligat si ho anuncia.

6. La demanda mínima de les rebaixes no pot ser inferior a una setmana.

7. Si un establiment admet habitualment targetes de crèdit com a forma de pagament, també ho ha de fer en època de rebaixes.

8. Tots els establiments tenen l'obligació de tenir a disposició del consumidor les fulles oficials de reclamacions.
Martina Fourrier
Regidora de Comerç, Consum i Mercats

Document Actions