Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La consellera de Justícia agraeix a l'Ajuntament la contractació del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció

divendres 02 novembre 2007

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha agraït a l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, la 'confiança' i 'la comprensió' que ha tingut en el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), a l'hora d'encarregar-li les obres de rehabilitació de la nova seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), situada a la planta baixa del consistori; i del mur de contenció al costat de la via del tren. 'Salou ens serveix d'exemple per estendre aquesta fórmula de rehabilitació dels presos arreu de Catalunya', ha afirmat.

El CIRE, recordem, és una empresa pública del Departament de Justícia de la Generalitat que s'ocupa de la reinserció de les persones privades de llibertat, mitjançant la formació professional ocupacional i el treball productiu.

La consellera també ha explicat que ha estat parlant amb l'alcalde sobre 'altres possibles tasques' que podrien dur a terme en el futur els presos que 'estan en condicions de treballar'. Entre les tasques que realitzaran de forma més immediata, hi ha les obres de rehabilitació integral de la seu de l'antiga casa de la vila, que una quinzena d'interns començarà a executar en quinze dies i que duraran uns 3 mesos. En aquest edifici s'instal·laran les oficines d'Acció Social i de la Policia Local. El projecte té un pressupost de 600.000 euros.

D'altra banda, Antonio Banyeres va aprofitar la visita de Montserrat Tura, que va tenir lloc dimecres passat, per demanar-li uns jutjats al municipi. Una petició sobre la que, segons va dir la consellera, no pot posicionar-se el govern català perquè no té competència per fer-ho. No obstant això, va afirmar: 'Hem sol·licitat al Ministeri de Justícia que quan revisi la llei orgànica del poder judicial incorpori la possibilitat que Catalunya i la resta de comunitats autònomes puguin intervenir en la determinació de les demarcacions judicials. Espero que això ho pugui decidir en el futur el govern català i no l'Estat, com passa ara'.

Document Actions