Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La final del Gran Slam de balls standard i llatins de Salou es retransmetrà a més de 40 països

Salou, per tretzè any consecutiu acull l'Spanish Open de balls esportius; un esdeveniment que referma l'aposta municipal pel turisme esportiu i la desestacionalització

dijous 24 novembre 2011

Del 2 al 6 de desembre Salou acollirà la tretzena edició de l'Spanish Open Salou 2011, sota el patrocini institucional del Patronat de Turisme de l’Ajuntament i la col·laboració de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament i de l’Ajuntament de Salou.

D'aquesta manera la capital de la Costa Daurada es prepara per acollir aquesta nova edició de l'Spanish Open de Ball Esportiu; el més gran esdeveniment d'aquesta modalitat esportiva que organitza la WDSF (World Dance Sport Federation) i que inclou la Final del Grand Slam en les seves dues modalitats la de Standard (dissabte 3 de desembre) i la de Llatins (diumenge 4 de desembre). En aquesta final hi participaran les 12 millors parelles del món, Standard i Llatins, més una parella espanyola convidada; aquesta circumstància permetrà que en dos dies es vegin a la pista de Salou els millors ballarins mundials, un fet únic ja que és la primera vegada que a Europa se celebra aquesta final del Gran Slam. Cal recordar que les anteriors edicions del Gran Slam Final han tingut la seu a: Xangai (2006);  Taipei (2007);  Tòquio (2008);  Xangai (2009);  Xangai (2010) i SALOU (2011). El president de la Federació Internacional, Carlos Freitag, no ha dubtat en assenyalar que "el millor ball mundial es veurà a Salou" i que "els participants en aquest gran slam veuran també com s'aplica un nou sistema de puntuacions  per primer cop a Europa".

Per la seva part, Antoni Mas, d'ATA Produccions, organitzador de l'esdeveniment, després d'agrair el suport institucional i als patrocinadors ha comentat que "Salou veurà un retorn molt important després d'aquesta prova ja que estem davant d'un espectacle únic", ha dit. I és que paral·lelament a aquesta gran prova el Pavelló Municipal d'Esports de Salou, serà la seu de totes es competicions de ball que començaran el divendres dia 2 de desembre, en sessió de tarda i es perllongaran fins el dimarts dia 6 de desembre. Com cada any, s’enregistren fins a 6 programes de televisió, de 55 minuts de durada cada un d'ells, que seran emesos per diferents canals de televisió, i amb una cobertura del gran slam a més de 40 països. Aquest any la novetat dins de la cobertura televisiva serà l'emissió en directe de les dues finals del Gran Slam per internet que permetrà tenir una cobertura de l'esdeveniment a nivell mundial amb més de 40 països que hi connectaran en directe.

L'organització preveu una participació limitada a 1.860 parelles, el que representa un total de  quasi 4.000 participants. Pel que fa a l’afluència de visitants, amb una mitjana de 1.000 assistents de públic per dia, es calcula que aquest esdeveniment esportiu mou al voltant dels 8.000 visitants. "L'Spanish Open de Salou és en aquests moments una de les millors competicions del món i així ho demostra la confiança que la WDSF ha dipositat en que Salou es converteixi aquest any a la seu del Gran Slam Final", ha afegit Mas. Enguany s’han doblat els premis que passen dels 20.000 als 40.000 euros.


Entre les competicions que s’acolliran, destaca la celebració del XIII Open Nacional de Balls Esportius (IDSF International Open), la celebració d’una prova internacional en la modalitat de Standard i Llatins, competició de la màxima categoria mundial i el Campionat el Món Sènior i Llatí, entre d’altres. Per la seva part, el regidor de Turisme, Benet Presas, ha parlat de la perseverança de Salou. "Tretze anys després d'aquesta aposta ens veiem recompensats i el premi per la nostra tossuderia ha estat que enguany vingui a Salou el Gran Slam". L'alcalde Pere Granados, qui ha tancat l'acte de presentació de la tretzena edició de l'Spanish Open, ha comentat que "és molt important que en época de crisis les institucions i els agents privats puguin crear activitats que generin riquesa i dinamitzin el nostre municipi", i s'ha felicitat per ser també la seu del Open Down; una prova que duràn a terme parelles mixtes amb joves que tenen síndrome de down, i que demostraran les seves habilitats damunt la pista de ball de la mà de l'escola de dansa Wapachá de Reus.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Alcalde_amb_Antoni_Mas_i_president_de_la_WDF.JPG
organitzadors_instituci_i_patrocinadors.JPG
organitzadors_instituci_i_patrocinadors.JPG
Alcalde_amb_Antoni_Mas_i_president_de_la_WDF.JPG

Document Actions