La Fundació Onada realitza un projecte per recuperar espais verds de la ciutat
dijous 30 setembre 2010
La Gerent de la Fundació Privada Onada, Esperanza Picó i el responsable del projecte, Josep Aragones, juntament amb l’alcade de Salou, Pere Granados, i el Regidor de Serveis i Via Pública, Pedro Marquez, han realitzat avui una visita per veure el resultat del projecte impulsat per la Fundació Onada a ‘El Camí del Terrer’ i ‘la Penya Tallada’. Aquest projecte que compta amb el recolzament de la Diuptació de Tarragona, l’Obra Social de la Fundació “La Caixa” i amb el suport de l’Ajuntament de Salou, se centra en la recuperació, millora dels espais verds i minimització del risc d’incendi de concretament dues zones, “El camí del Terrer” i “La Penya Tallada”.
L’objectiu del projecte que ha realitzat la Fundació Privada Onada és el de promoure millores mediambientals, paisatgístiques i de prevenció d’incendis en les zones boscoses del camí del Terrer i de la Penya Tallada del municipi de Salou.
S’han millorat aquests espais que amb el temps s’han anat degradant a conseqüència del mal ús d’aquests espais, malmetent així part de la natura més pròxima que ha quedat integrada als nostres pobles i ciutats.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “estem treballant per recuperar els espais verds del nostre municipi ja que es un dels nostres grans atractius turístics i si a la vegada podem ajudar a la integració laboral i social d’aquests joves oferint-los una oportunitat de treball molt millor”.
Donada la proximitat als nuclis urbans, donat l’ interès del municipi a recuperar aquests espais verds naturals i donat que la població està cada cop mes sensibilitzada sobre els temes mediambientals, la Fundació Onada col·laborarà amb l’Ajuntament de Salou i mitjançant aquest projecte en la recuperació i millores dels espais.
Els objectius d’aquest projecte han estat:
1- Actuar prioritàriament a les zones d’interès i zones degradades.
2- Realitzar tasques que potenciïn la recuperació i conservació de les masses boscoses.
3- Minimitzar el risc d’incendis, actuant als perímetres de carreteres, camins i tots els blocs d’apartaments ubicats en aquests espais.
4- Desbrossat selectiu de les franges perimetrals de 20 metres de les zones d’alta perillositat en cas d’incendi com ara les vivendes o apartaments, carreteres o camins.
5- Adequació i millora dels accessos pels equips d’extinció d’incendis en cas de necessitat.
6- Fomentar l’ocupació i formació de persones amb discapacitat o malaltia mental en un entorn obert i integrador.
La valoració del projecte per part dels totes les entitats participants ha estat molt positivia i des del Consistori s’espera continuar col.laborant amb projectes de caires social d’aquesta Fundació.