Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Fundació Onada realitza un projecte per recuperar espais verds de la ciutat

La Fundació Onada amb el recolzament de l’Ajuntament de Salou impulsa un pla per la millora dels espais verds ‘El camí del Terrer’ i la ‘Penya Tallada’

dijous 30 setembre 2010

La Gerent de la Fundació Privada Onada, Esperanza Picó i el responsable del projecte, Josep Aragones, juntament amb l’alcade de Salou, Pere Granados, i el Regidor de Serveis i Via Pública, Pedro Marquez, han realitzat avui una visita per veure el resultat del projecte impulsat per la Fundació Onada a ‘El Camí del Terrer’ i ‘la Penya Tallada’. Aquest projecte que compta  amb el recolzament de la Diuptació de Tarragona, l’Obra Social de la Fundació “La Caixa” i amb el suport de l’Ajuntament de Salou, se centra en la recuperació, millora dels espais verds i minimització del risc d’incendi de concretament dues zones, “El camí del Terrer” i “La Penya Tallada”.  

L’objectiu del projecte que ha realitzat la Fundació Privada Onada és el de promoure millores mediambientals, paisatgístiques i de prevenció d’incendis en les zones boscoses del camí del Terrer i de la Penya Tallada del municipi de Salou.

S’han millorat aquests espais que amb el temps s’han anat degradant a conseqüència del mal ús d’aquests espais, malmetent així part de  la natura més pròxima que ha quedat integrada als nostres pobles i ciutats.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “estem treballant per recuperar els espais verds del nostre municipi ja que es un dels nostres grans atractius turístics i si a la vegada podem ajudar a la integració laboral i social d’aquests joves oferint-los una oportunitat de treball molt millor”.

Donada  la proximitat als nuclis urbans, donat l’ interès del municipi a recuperar aquests espais verds naturals i donat que la població està cada cop mes sensibilitzada sobre els temes mediambientals, la Fundació Onada col·laborarà amb l’Ajuntament de Salou i mitjançant aquest projecte en la recuperació i millores dels espais.

Els objectius d’aquest projecte han estat:

1- Actuar prioritàriament a les zones d’interès i  zones degradades.
2- Realitzar tasques que potenciïn la recuperació i conservació de les masses boscoses.
3- Minimitzar el risc d’incendis, actuant als perímetres de carreteres, camins i tots els blocs d’apartaments ubicats en aquests espais.
4- Desbrossat selectiu de les franges perimetrals de 20 metres de les zones d’alta perillositat en cas d’incendi com ara les vivendes o apartaments, carreteres o camins.
5- Adequació i millora dels accessos  pels equips d’extinció d’incendis en cas de necessitat.
6-   Fomentar l’ocupació i formació de persones amb discapacitat o malaltia mental en un entorn obert i integrador.

La valoració del projecte per part dels totes les entitats participants ha estat molt positivia i des del Consistori s’espera continuar col.laborant amb projectes de caires social d’aquesta Fundació.

Galeria d'imatges

DSCN5535.JPG
DSCN5528.JPG

Document Actions