Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La JGL de Salou aprova un pla especial urbanístic per a desenvolupar un gran complex esportiu

Comptarà amb 8 camps de futbol i altres pistes per a la pràctica del hoquei, rugbi, criquet o atletisme

dimarts 28 desembre 2010

Salou busca especialitzar-se en turisme esportiu i per això ja ha aprovat inicialment per la Junta de Govern Local (30 de novembre de 2010) un 'Pla Especial Urbanístic' d'actuació específica d'interès públic de caràcter esportiu que es s'ubicarà al camí de Cavet. L’objecte del Pla Especial és el de possibilitar una actuació específica en sòl no urbanitzable amb el destí d’una activitat de caràcter esportiu d’interès públic que es desenvolupa a l’aire lliure i que necessariament s’ha d’emplaçar en el medi rural amb les obres i instal·lacions mínimes imprescindibles per a la pràctica del futbol, hoquei sobre herba, rugbi, criquet, beisbol, atletisme i altres de similars. L’activitat esportiva se centra bàsicament en el futbol en camps d’herba natural i en part d’herba artificial. La resta d’activitats esportives es consideren alternatives a desenvolupar en un espai multidisciplinari que possibiliti l’activitat en funció de la demanda puntual.

Aquest Pla Especial Urbanístic ha de permetre, la transformació urbanística de les finques que conformen el seu àmbit en instal·lacions esportives per activitats a l’aire lliure. “Representa una millora de l’equipament turístic, del medi ambient, del desenvolupament econòmic, de la projecció internacional del municipi, de la millora de la cohesió social i de la qualitat de vida”, ha explicat l’alcalde de Salou, Pere Granados. A més, el batlle ha recordat que “l’oferta d’espais per a la pràctica d’activitats esportives es concep com a servei complementari de la oferta turística de la Costa Daurada amb el suport de la indústria hotelera existent”.

 

Les característiques

L’actuació té per objecte implantar un espai esportiu de gestió i explotació privada amb capacitat com mínim per a 6 camps de futbol de 105 x 67 metres i 1 camp de futbol 7, de 60 x 30 metres, i una altra part a la plataforma superior amb 2 camps de futbol de 105 x 67 metres i una àrea d’entrenament múltiple amb un camp d’atletisme, per a la pràctica del futbol, hoquei, rugbi, criquet, beisbol i les altres disciplines pròpies de l’atletisme.

Els camps de futbol seran preferentment de gespa natural però hi ha la possibilitat de preveure’n algun de gespa artificial. També es preveuen tres o quatre línies de grades amb una capacitat màxima de 210 persones en cadascun, com a complement de la instal·lació esportiva, per a ús d’acompanyants o visitants en situacions puntuals relacionades amb la organització d’algun esdeveniment especial.

Edificis annexos

El cost d’aquest macro-projecte puja a 4.769.316,8 € i es plantegen les obres i instal·lacions mínimes imprescindibles annexes a les instal·lacions esportives, que consistiran en diversos edificis: per al control d’accés, per a recepció, serveis higiènics i magatzem, vestidors, sala de fitness, sala de massatges, vestuaris per a entrenadors i àrbitres, el bar i aules docents amb un total de 1.425 m2 de sostre edificable i en  una finca que comprèn diverses parcel·les, amb una superfície total de 155.007 m2.

Per altra banda, es preveuen dues àrees d’aparcament una per a autocars amb connexió directa amb l’accés des del Camí de Cavet de Barenys i un altre per a cotxes. L’actuació específica es realitzarà per fases d’execució en funció de l’operativitat funcional i econòmica de la implantació. En una primera fase es preveu la urbanització, la part d’edificació necessària per el funcionament esportiu i 6 camps de futbol, el que significaria un 70% del total de la inversió. El complex esportiu de capital privat estarà ubicat al nord-oest del terme municipal de Salou, a la franja agrícola compresa entre la carretera T-325 i el límit municipal amb Vila-seca a ponent del barranc de Barenys, entre la rotonda del creuament amb Barenys i la rotonda del camí de la Mata. Pel regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, "es tracta d'un projecte d'iniciativa privada importantíssim per al municipi".

Aquest projecte es completarà amb la ciutat esportiva que vol tirar endavant el govern municipal per complementar l’oferta d’equipaments d’aquestes característiques i potenciar l’esport base i l’arribada de turistes en estage esportiu.

Galeria d'imatges

PLNOL_CAMPS_copia.jpg

Document Actions