Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta Local de Seguretat posa de relleu que hi ha hagut un descens dels fets delictius a Salou

La reunió entre Ajuntament, Generalitat i cossos i forces de seguretat també ha servit per planificar el dispositiu d’aquesta Setmana Santa

dimarts 16 març 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Alberto del Hierro s’han reunit les últimes hores amb la directora dels Serveis Territorials d'Interior , Hortènsia Grau; així com amb el comandant de la caserna de la Guardia Civil de Salou, el capitán Bernardo Mallafré; l’inspector en cap de la comissaria de districte de Salou, Jordi Gómez; l’intendent en cap de la regió policial del Camp de Tarragona, Jaume Giné i l’inspector en cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo. En la celebració de la Junta Local de Seguretat s’han tractat diversos aspectes dins l’ordre del dia i s’ha realitzat una valoració del 2009 a més de tractar els mesos en curs del 2010.
Una de les primeres qüestions a tractar ha estat l’organització de cara a la imminent arribada de la Setmana Santa  i la coordinació dels dispositius de seguretat i control per al funcionament de l’inici de la temporada.
D’altra banda, en qüestions d’anàlisis de la seguretat ciutadana al municipi de Salou, “pel que fa als delictes, en línies generals, han baixat”, ha explicat el regidor Alberto del Hierro. “Es mantenen alguns com els delictes contra el patrimoni però la resta, com son els de lesions, violència… han baixat. Aquesta és una dada molt positiva”, ha dit.
Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut destacar que hi ha hagut un descens molt important de l’accidentalitat ja que es consolida la tendència iniciada el 2007 sense cap víctima mortal i ha anunciat que el proper mes d’abril se signarà un conveni amb la Generalitat de Catalunya per tal de confeccionar un pla de seguretat viària “que ens ajudi encara més a la reducció de l’accidentalitat així com a l’eradicació de punts negres del municipi i en base a això prendre les mesures oportunes”, ha dit. El termini per dur a terme l’estudi serà de vuit mesos.


En aquesta nova Junta Local de Seguretat també s’han abordat qüestions com la venda ambulant, un aspecte que “sense ser un tema preocupant a Salou, ja que l’actuació ferma des del 2002 ha estat determinant, hem acordat que es lluitarà contra els centres de fabricació i distribució”, ha explicat Del Hierro. Es tracta d’una tasca d’investigació que s’establirà per part de Mossos amb la col·laboració de la Policia Local.
Un altre dels aspectes que s’han valorat a la Junta Local de Seguretat ha estat la incidència del fenomen conegut com a ‘botellón’ on, segons les xifres oficials, es mantenen respecte de l’any anterior i amb un lleuger increment el mes d’agost. Aquesta situació però “la combatrem posant una major presència policial de les patrulles de platja i a més amb l’aprovació imminent d’una ordenança cívica”, ha explicat l’alcalde Pere Granados.  Aquesta ordenança permetrà l’aplicació de les mesures cautelars com són l’apropiació i la destrucció de l’alcohol a més de la sanció amb 300 euros als infractors.
Després de l’avaluació, l’alcalde ha volgut destacar que la situació a Salou és favorable i que la bona entesa i coordinació amb els diversos cossos de seguretat fa que els nivells de seguretat s’incrementin. De fet, en la recent enquesta d’opinió a la població la seguretat ciutadana ha passat de ser el primer aspecte que més preocupava a la ciutadania a posicionar-se per darrera d’altres qüestions com l’atur o la crisis econòmica.

Galeria d'imatges

DSCN1625.JPG

Document Actions