Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Morera guanya el primer premi atorgat pel jurat d’experts així com també el de votació popular al Circuit del Calamar

La valoració dels establiments vers aquesta nova iniciativa per a promocionar el sector de la restauració de Salou és molt positiva i es mostren satisfets pels resultats obtinguts

dimecres 12 desembre 2012

En un acte a l’Ajuntament de Salou, avui s’han entregat els premis a les millors degustacions del ‘Circuit Calamar, Rally de Tapes per Salou’ en dues categories: segons les deliberacions d’un jurat d’experts i segons les votacions populars. A més, també s’han lliurat els diplomes acreditatius de participació a la resta d’establiments participants.

 

El jurat d’experts compost per Sílvia Franconetti, editora del blog Amigastronómicas; Edith Miller, gerent de El Pirata Viejo; John Luff, encarregat del restaurant 19 Hole; i M. Reyes Pino, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Salou, ha donat a conèixer el veredicte de les tres millors degustacions que segons el seu punt de vista s’han servit en el marc del primer ‘Circuit Calamar, Rally de Tapes per Salou’. El primer premi ha estat pel Restaurant La Morera, per la seva degustació ‘Calamar sorpresa’. El segon premi ha recaigut en Flash Bar Restaurant per ‘Pana Cotta de calamar’ i el darrer guardó ha estat atorgat al Restaurante Club Náutico de Salou per ‘Bombó de rap amb la seva tinta’. Cal destacar que les deliberacions han estat especialment intenses en aquest cas donat l’alt nivell de tots els establiments participants i les degustacions proposades i ofertades per ells durant aquests dies de circuit gastronòmic.

Els premis populars

En el transcurs de l’acte també s’han lliurat els tres premis referents a les votacions populars que la gent feia efectives al completar un mínim de cinc degustacions i dipositar les seves corresponents butlletes a les urnes repartides per tots els establiments. En aquest cas, cas el primer premi ha correspost també al restaurant La Morera de la mateixa manera que també en aquest cas el Restaurante Club Náutico s’ha situat en tercera posició. Pel que fa al segon premi, en aquest cas ha recaigut en mans del Bar-Restaurant  La Pasión per ‘Calamar apassionat’.

 

El sorteig

De la mateixa manera que en altres ocasions, després de l’acte d’entrega dels guardons a les millors degustacions s’ha efectuat, davant jurat, el sorteig de l’ampli ventall de productes entre tots els clients participants.

 

Per a poder participar en el sorteig, els clients havien de completar la degustació d’un mínim de 5 tapes diferents amb els corresponents segells. Entre la trentena d’obsequis, hi ha lots de cava i vins, sopars i dinars per a dues persones als establiments adherits, menús de calçotada, degustació de cervesa, pastissos, etc.

 

Després de validar el sorteig està previst que abans de finalitzar la setmana es pugui consultar el llistat complet d’obsequis i guanyadors a la pàgina web de ‘Circuit Calamar’: http://circuitcalamar.com/guanya/

 

Un balanç positiu

El ‘Circuit Calamar, Rally de Tapes per Salou’, una iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Salou que compta amb el suport de l'Associació 365 Dies, va finalitzar el passat dia 25 de novembre amb un balanç positiu per part tant dels establiments participants així com del públic en general que al llarg de tres setmanes ha pogut gaudir d’una ruta gastronòmica per Salou que, un cop més, ha mostrat un gran nivell del sector restaurador del municipi.

 

Com a novetat d’aquesta edició, cal destacar que en aquest cas la ruta ha tingut a més un caràcter solidari ja que l’euro recaptat en la venda dels desplegables s’ha destinat íntegrament a l’Associació Espanyola Contra el Càncer, l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí, Freesia Group i la Lliga Contra el Càncer del municipi. Durant l’acte d’avui l’Ajuntament de Salou també ha fet entrega d’aquesta col·laboració als representants de les diferents associacions.

 

A més, el passat 17 de novembre va tenir lloc el dia de la Tapa Solidària a la zona del Mercat Municipal de Salou en què totes aquestes associacions van tenir diferents punts de venda en el municipi per tal de recaptar fons oferint una tapa solidària. ‘Circuit Calamar, Rally de Tapes per Salou’ ha donat doncs el seu suport a aquelles persones i entitats que cada dia lluiten per vèncer el càncer.

 

La regidora de Promoció Econòmica i de Comerç, Reyes Pino, ha volgut agrair a tots els participants la seva col·laboració així com també la sensibilitat demostrada per part de la ciutadania amb la tapa solidària i ha avançat que la propera edició s'enclavarà al mes d'octubre; coincidint amb un període més favorable per als establiments.

 

Per la seva part, el president de l'associació comercial, Juli Vilaplana ha comentat com el nivell de participació ha estat molt bona i que s'han creat bones sinergies dinamitzadores per Salou.

 

La representant de l'organització i també participant, Marta Cortés, ha destacat la gran sorpresa que ha suposat que trenta establiments es posessin d'acord en ple mes de novembre per fer aquesta  promoció conjunta i ha advertit que es demostra que a Salou tenim una gastronomia per a totes les butxaques.

 

Una iniciativa que dinamitza el municipi

Aquesta nova ruta de degustacions pel municipi ha esdevingut una peça important per a contribuir a la dinamització del municipi en temporada baixa, atraient visitants en un mes com novembre en què l’activitat turística es redueix considerablement.

El fet que a més hagi coincidit amb el pas del Rally-RACC Catalunya Costa Daurada ha servit per aprofitar les sinèrgies que es puguin generar entre tots dos esdeveniments. En definitiva doncs, “Circuit Calamar, Rally de Tapes per Salou” es tracta d’una iniciativa que potencia els atractius que Salou ofereix als seus visitants durant tot l’any, especialment els vinculats al sector restaurador que presenten una oferta de gran qualitat.

Galeria d'imatges

participants.JPG
Foto_entitats_contra_el_cncer.JPG
premiats.JPG
participants.JPG
premiats.JPG
Foto_entitats_contra_el_cncer.JPG

Document Actions