Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local de Salou arrenca una campanya de convivència entre vianants i ciclistes

dijous 06 agost 2009

Sota el lema 'Salou, espai de convivència', el municipi de Salou posarà en marxa aquesta nova campanya per a la sensibilització de tots

El municipi de Salou, sensible a totes les qüestions de convivència, ha posat en marxa aquest matí, 6 d'agost d'agost, una campanya que s'ha batejat amb el nom 'Salou, espai de convivència'. Aquesta campanya, que té com a objecte l'entorn de la bici, tracta de conciliar el binomi vianant - ciclista, quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants i en altres és a l'inrevés, els vianants no respecten els ciclistes.

Durant la campanya els efectius de la Policia Local estan explicant i repartint un fullet on s'explica que és el que està bé i el que està malament, quan es circula amb bicicleta, marcat sempre amb missatges conciliadors com 'fes civisme', 'fem-ho bé' ' l'espai públic és de tots'... Entre les recomanacions, destaquen:
-Evitar circular a menys d'1 metre de les façanes (per així evitar atropellaments de les persones quan surten de casa seva al carrer).
-No superar la velocitat de 10 km / hora (ja que a partir d'aquesta velocitat, en cas d'atropellament, aquest pot tenir conseqüències greus, tant per al ciclista com per al vianant)
- Per les voreres sempre té preferència el vianant.

Entre les prohibicions destaquen:
- Dur a persones adultes a la part posterior de la bici.
- Circular en ziga-zaga entre els vianants.
- Estacionar les bicis lligant-les als arbres o fanals.

Aquesta campanya arrenca en ple mes d'agost, precisament perquè és quan més bicicletes circulen per les vies en els municipis de costa i, també, com no, més turistes.

Segons fonts municipals, l'augment d'aquest mitjà de transport, ha estat molt notable en els darrers anys, per això, i segons manifestacions del regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Alberto del Hierro, 'no es tracta de prohibir, sinó d'harmonitzar i que ciclistes i vianants es respectin mútuament, d'una forma cívica i madura '. Afegint que 'des de l'Ajuntament és important potenciar l'ús d'aquest mitjà de transport, ja que dóna una injecció de fluïdesa en el trànsit rodat de la nostra ciutat, en especial en els mesos estiuencs, fàcil d'aparcar, no contamina i, perquè no, una font de salut per a qui la utilitza '.

També des de l'Ajuntament s'ha comunicat que s'està estudiant la creació de nous carrils bici que s'incorporaran a la xarxa ja existent d'uns 13'5 qm, en especial a tota la zona de la façana marítima en connexió amb el municipi de Cambrils.

Document Actions